Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Välkommen till förbundet Albana Makolli

På måndagen startade Albana Makolli sitt uppdrag som föreningsutvecklingsansvarig på Svenska Tyngdlyftningsförbundet. "Jag ser fram emot att arbeta fram en strategi kring inkludering, trygg idrott och ett moderniserat medlemskap", säger hon.


Uppdraget är en visstidsanställning på 100 % fram till och med 31 december 2023 och rollen innebär att Albana får ett ansvar för att utveckla förbundets arbete med föreningsutveckling. I hennes arbetsuppgifter som föreningsutvecklingsansvarig ingår bland annat:

  • att ansvara för projektet Trygg tyngdlyftning som handlar om att arbeta med hur trygg idrott kan bedrivas ut i föreningarna.

  • att ta fram en strategi (och skapa material och rutiner) för förbundets arbete gällande föreningsutveckling.

  • att ansvara för att ta fram en utbildningsstruktur och utbildningar kopplat till föreningsutveckling.

Albana Makolli är 36 år, född i Kosovo, uppväxt i Stockholmsförorten Åkersberga och i dag boende i Gubbängen.

- Jag har en bakgrund som handbollsspelare både som utövare och tränare samt suttit i styrelsen och i valberedningen. Utöver det har jag en bakgrund som lärare i idrott och hälsa och kost- och träningskonsult samt drivit eget inom träning och hälsa. Jag har de senaste åren pluggat Sport Management i Örebro med inriktning idrott, medie-och kommunikationsvetenskap samt arbetsrätt med arbetsmiljörätt, säger Albana Makolli och fortsätter:

Jag är en person som älskar träning och har hållit på med idrotten sen barnsben. Jag brinner för träning och hälsa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet inom det. Jag ser idrottandet det som en livslång relation och min ambition är att fler ska få möjlighet att ta del av det.

Hur tänker du om ditt uppdrag som föreningsutvecklingsansvarig på förbundet?
- Jag känner mig tacksam och samtidigt redo för uppdraget. Jag ser fram emot att tillsammans med mina kollegor arbeta fram en strategi för arbetet kring inkludering, trygg idrott och ett moderniserat medlemskap. Jag ser även fram emot att träffa föreningarnas medlemmar för att se hur de arbetar idag och vad som behövs för att de ska kunna utvecklas. Eftersom idrotten har förändrats en del under de senaste åren så känns det aktuellt att arbeta med just frågor som berör föreningsutveckling. Det är viktigt att vi inom tyngdlyftningen hänger med i utvecklingen och jag skulle gärna se oss vara en förebild för andra i just föreningsutvecklingsfrågor.

Hur viktig är föreningarnas roll i idrottsverige?
-
Föreningens roll är oerhört viktigt eftersom att det skapar ett livslångt lärande för hälsa i allmänhet. Inom föreningslivet får barn och ungdomar samt vuxna möjlighet att känna en samhörighet och samtidigt röra på sig. Utöver det skapar föreningslivet även framtida medborgare utifrån idrottens värdegrund, säger Albana och fortsätter:

- För min del har idrotten varit ett andra hem när jag som ung tjej från ett annat land började idrotta och fick lära mig andra värderingar än de jag är uppväxt med. Det gav mig ett rikare liv och öppnade upp andra dörrar såsom intresset av att själva vilja utbilda mig inom idrotten och faktiskt arbeta med det i framtiden. Det är jag oerhört tacksam för.

Du når Albana på albana.makolli@tyngdlyftning.org och/eller 072-534 83 69.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm