Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Egenavgifter stryks för alla internationella mästerskap 2022

Svenska Tyngdlyftningsförbundet har beslutat att inte ta ut några egenavgifter för landslagslyftare 2022. Beslut gäller endast för nuvarande säsong.


För att ekonomiskt kunna genomföra alla tävlingar har Svenska Tyngdlyftningsförbundet sedan några år tillbaka infört en egenavgift för den som tävlar i landslaget. Avgiften ser olika ut beroende på vilken typ av tävling det handlar om och på seniornivå avgörs den också av vilken nivå lyftaren kvalat in i.

Det som gör det genomförbart för Svenska Tyngdlyftningsförbundet att stryka egenavgifterna 2022 är att förbundet skaffat sig en förbättrad ekonomi som ger möjligheter här och nu.

- Det här är ett beslut som enbart handlar om detta verksamhetsår, 2022. Vi har bland annat fått ett återstartsstöd riktat till eliten från RF som möjliggör att dessa prioriteringar kan göras nu, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande Joakim Eriksson och fortsätter:

- Det är viktigt att förstå att egenavgifterna, om inget nytt beslut tas, kommer att gälla igen 2023. Vi gör under hösten en analys av egenavgifterna som sedan ska diskuteras i samband med att verksamhetsplan och budget för 2023 tas upp. En diskussion kommer alltså att äga rum i slutet av detta år.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm