Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Dags att söka till vårt NIU-gymnasium

Specialidrottsutbildning på gymnasienivå finns inom de allra flesta idrotter. I tyngdlyftning har vi en nationell idrottsutbildning (NIU), i Falun.


NIU är en fördjupning i ämnet specialidrott/tyngdlyftning som görs inom ett ordinarie gymnasieprogram. Du måste därför även söka ett gymnasieprogram som Falu kommun erbjuder. Du kan välja mellan sex olika nationella program: Barn och fritid, ekonomi, samhällsvetenskap, bygg och anläggning, teknik och natur. Om du sedan erbjuds NIU-plats måste du komma in på ett program för att kunna utnyttja din NIU-plats.

NIU-gymnasiet i Falun ger goda möjligheter att bedriva elitsatsning. På skoltid har du tre träningspass på förmiddagar och ett pass på eftermiddag samt ett teoripass. Därutöver har du full tillgång till skolans träningslokal utrustad med topputrustning från Eleiko.

Denna gång är det du som är född 2007 som är välkommen att söka och sista anmälningsdag är den 1 december.

Prata alltid med din studie- och yrkesvalsvägledare innan du ansöker så allt blir rätt. Och för att få all information och ansökningshandlingar till NIU ska du kontakta Olavi Blomfjord som är ansvarig tränare i Falun.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm