Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Sista dagen av Nordiska Mästerskapen i Rovaniemi

Svenska Tyngdlyftningsförbundet utsända reporter Alexander Öhgren om söndagens tre svenska deltagare på Nordiska Mästerskapen.


Dag tre, sista dagen, med alla lyftare i grupp 6 fick svenska laget på läktaren heja ordentligt. Lisa Andersson (F81), Ida Rönn (F81) och Paula Junhov-Rindberg (F87) tävlade. De hade fått vänta längst men höll sig lugna.

Lisa satte sitt första ryck, 80, som många lyftare vet, så var det värsta över. Andra på 83 gick upp, hon kom under men hon lyckades inte få kontroll och tappade den bakåt. Tyvärr blev sista försöket en miss åt andra hållet. Lisa säkrade första försöket i stöt på 100 utan problem. 105 där med och läpparna lät sig släppa fram ett leende från lyftaren. 110 var sista lyftet påhejad från resten av truppen. Den kom på axlarna men som ett hugget träd föll Lisa sakta, sakta bakåt i sittet. Under stången hörde man ett litet skratt. Lisas total: 185.

Ida gick in på 88, den flög upp utan kontakt! Danskan (Clara Jul Andreasen) mötte med 91. Ida tog 94, det gick inte hela vägen. Danskan säkrade sin ledning med 94. Ida på podiet, såg ut mot publiken, 94 flög upp, en kamp i botten men hon ställde sig upp. Nu var det lika inför stötarna. Ida gick ut sist av alla i gruppen och lyfte 112 i sitt första försök. Den gick upp utan problem men dömdes bort av juryn på grund av att vänster armbåge nuddade benet under vändningen. I andra försöket tog hon ledningen med ett kg över danskans 115. De hade sedan båda sista försöket kvar och danskan missade 118. Ida hade vinsten. 123 klovades för sista lyftet, en stark vändning men tappades bak i överstöten. Idas total: 206

Paula hade haft smärta i menisken men det syntes inte under uppvärmningen. Första rycket på 86 gick upp utan problem. Danskan (Veronika Strom) tog ledningen med 87, Paula gick upp till 89 men missade den fram. Danskan tog 89 på stången, men missade. Paula hade allt att vinna, 89 gick upp, låstes, svajade fram, svajade bak, vred åt höger men den går upp! Paula har därmed ledningen och den kan behövas till stöten. Hon började med 100 kg på sin första stöt som var stabil. Samma med 104, men danskan hade ännu inte kommit ut för sitt första lyft. Efter att danskan tagit 105 stod det 193 mot 192 i fördel till Paula. Danskan satte 108 och Paula gick ut på samma för sitt sista försök. En vändning med vikt på tårna kom hon upp… hon lastade benen inför stöten och stången flö upp! Nedsignalen gavs och Paula tackar för sin prestation. Paulas total: 197.

Jag tackar för mig och ser fram emot att rapportera igen, nästa gång från Island.

F81 Ida Rönn: Guld
F87 Paula Junhov-Rindberg: Silver

// Alexander Öhgren

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!


Obligatorisk Ogiltig e-postadress Max 400 tecken