Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Tyngdlyftning medverkar i utbildning om internationellt arbete

Den 7-9 september samlades elva deltagare från olika förbund på Bosön för NILE (Nordic International Leadership Education) som är RF:s anordnad grundutbildning för nya eller blivande internationell delegater.

Helene Johage med på utbildningen på Bosön.


Utbildningen behandlar områden som strategisk kommunikation, konsten att bygga hållbara relationer, politiskt påverkansarbete inom idrotten, idrottens internationella förhållningsregler och argumentationsteknik.

- Vi har en hel del utmaningar inom tyngdlyftningen, särskilt på det internationella planet där vi som sport riskerar att mista vår status som olympisk idrott. För att kunna jobba strategiskt och sikta på att påverka i de riktningar som är nödvändigt för oss så behöver vi också kunna positionera oss bättre internationellt, säger Helene Johage i Svenska Tyngdlyftningsförbundet som deltar på utbildningen.

Dagarna på Bosön inleddes med en presentation av Tomas Eriksson från Riksidrottsstyrelsen som delade med sig av sin erfarenhet av många års arbete med internationella frågor.

- Han la särskilt stor vikt vid att lära sig namn, veta vem man pratar med och vilka olika kulturer som ska mötas och samspela i sin organisation, berättar Helene Johage.

Resterande lärorika och inspirerande dagar leddes av Richard Stephensen, True North Consulting AS. Tyngdpunkten och fokus var retorik och hur vi framställer våra argument i olika situationer.

- Nu ska vi tillsammans i svensk- och nordisk tyngdlyftning göra något av vår samlade kompetens och jobba för en starkare påverkan internationellt, avslutar Helene Johage.

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm