Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

En rapport från höstens första styrelsemöte

Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande Joakim Eriksson sammanfattar här styrelsemötet lördagen den 3 september i Stockholm.


Styrelsen träffades på Idrottens Hus i Skanstull och hade en heldag med blandning av projektredovisningar och satsningar, rapporter från olika verksamheter samt större utvecklingsdiskussioner. Med på mötet var alla utom Emma Engdahl som tvingades lämna återbud på grund av sjukdom.

- Vi fick bland annat en tvåtimmarsdragning av utbildningskoordinatorn Elias Hejdenberg om arbetet med den nya utbildningsstrukturen. Det är ett gediget arbete som gjorts hittills och här fick vi möjlighet att ställa frågor och diskutera. Det märks att det är många engagerade ute i landet som varit delaktiga och att Elias håller ihop det bra. Det är ett spännande och omfattande arbete som fortsätter under hösten och över nästa år och där det under resans gång kommer testas och lanseras utbildningar, säger Joakim Eriksson och fortsätter:

- En annan sak som diskuterades var delegationsordningen. I november 2020 införde vi en ny delegationsordning för att tydliggöra vem som har ansvaret över vad inom förbundet. På mötet pratade vi om den, vad som fungerar och vad vi behöver utveckla. Vi är mycket nöjda eftersom att det hjälpt oss att bestämma och sedan följa vem som ska arbeta med vad. Nu gjorde vi några tillägg för de två kommittéer som tillkommit, annars handlar det mest om att påminna oss själva om att följa den. Vi kan konstatera att vi är bättre organiserade och förberedda nu än tidigare.

Styrelsen beslutade på mötet även att bland annat ha som mål att få minst en domare på OS 2024 och att där satsa på Elisabeth Hagman och Patrik Helgesson som också nomineras till VM. Berörda personer medverkade inte i denna beslutspunkt. Dessutom lade styrelsen tid på att diskutera det internationella läget. Helene Johage kommer att gå en utbildning som RF håller med inriktning på internationellt arbete och styrelsen tillsatte en grupp bestående av Thomas Norlander, Patrik Helgesson och Andreas Andrén som får i uppdrag att utreda förutsättningarna för att arrangera internationella mästerskap i Sverige.

- Vi beslutade också att Landskrona arrangerar Nordiska Mästerskapen i Sverige 2023 på ett datum som tävlingskommittén föreslår i samband med att de lägger tävlingskalendern för 2023. Sammanfattningsvis var det ett positivt möte där vi fick en bra känsla för hur mycket som just nu händer för att utveckla tyngdlyftningen, säger Joakim Eriksson.

Publicerad: 2022-09-09

Senast uppdaterad: 2023-04-20

Författare: Sebastian Nurmi

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm