Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


På söndag är det dags för Patricia Strenius att OS-tävla. Sveriges senaste OS-deltagare i tyngdlyftning, Angelica Roos, passar här på att skicka ett meddelande till vårt lyftarhopp i Tokyo och dessutom alla kommande storlyftare.
 

Rapport från OS-lägret

(2021-07-27 18:03)
I cirka en vecka har Patricia Stenius och coachen Bijan Rezaei laddat upp på förläger i Fukuoka, Japan.
 
Hampus Lithén, HAK Greppet, satte på lördagen svenskt och nordiskt rekord i stöt i +109 kg-klassen när han klarade 206 kg.
 
Nu lämnar Patricia Strenius Sverige för ett förläger på japansk mark och så småningom OS-tävlingen i 76 kg-klassen den 1 augusti. Så här är läget inför avresan till Japan.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse beslutade på sitt senaste möte att gå den digitala utbildningen Fifty/Fifty där styrelser inom idrotten får hjälp att ta steg mot ökad jämställdhet.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet kan nu presentera när och var höstens svenska mästerskap arrangeras. Ungdoms-SM arrangeras i Olofström och junior-SM i Landskrona.
 
Omgång 2 av U14-serien ägde rum under maj och juni. Här är resultaten!
 

LOK-stödet förändras

(2021-07-02 09:00)
Riksidrottsstyrelsen har beslutat om förändringar av LOK-stödet från den 1 januari 2022. Förhoppningen är att de nya reglerna ska leda till en mer jämlik fördelning och till att idrottsrörelsen når målen i Strategi 2025.
 
Under 1 juli till 18 augusti kommer Svenska Tyngdlyftningsförbundets kanslipersonal i olika perioder ha semester.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet senaste styrelsemöte hade fokus på avrapportering från kansliet och förberedande arbete och information kring de kommande planer som ska lämnas in till Riksidrottsförbundet (RF) i höst.
 
Riksidrottsstyrelsen har fördelat pengar till specialidrottsförbunden både i form av kompensationsstöd och återstartsstöd. Här redogör vi för vad tyngdlyftningen får.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundets tävling om Eleikoutrustning är avgjord.
 
Bergsjö AK arrangerar veteran-SM 2021. Här hittar du datum och inbjudan.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet, Skåne-Hallands Tyngdlyftningsförbund och Eleiko Group AB arrangerar senior-SM i Halmstad 9-10 oktober 2021.
 
Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har tagit ut Patricia Strenius till OS i Tokyo. Så här säger hon själv om OS.
 

Postadress:
Södra Götalands TF
Daniel Berg, Banjogatan 25
421 46 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: +4631455177
Fax: +4631455177
E-post: styrelsen@sgtf.org

Se all info