Hoppa till sidans innehåll

Projektstöd IF


Idrottslyftet byter namn till Projektstöd IF. Idrottsföreningar har som tidigare möjlighet att erhålla projektstöd som fördelas via STF och ditt SISU distrikt. Från STF kan ni söka följande projekt. 

1 Ett stärkt ledarskap:

Vill din förening utbilda ledare eller styrelsen? I form av Steg 1,2,3 utbildning, domarutbildning, Funktionärskurs, andra förbunds utbildningar samt ta in en föreläsare som utbildar i ett relevant ämne?Då är detta idrottslyft perfekt för just din förening! Idrottsmedlet ska gå till utbildningskostnader. Exempel på detta är STF:s egna utbildningar, SISU-utbildningar. Detta redovisas sedan på föreningens utbildningssida i IdrottOnline. Redovisas i återrapporten med kvitton/offert och bilder från aktiviteten.

 

2 En ny syn på träning och tävling:

Möjlighet att bjuda in en inspiratör för att föreläsa om hur föreningen kan utveckla nya tränings- och tävlingsformer. Föreningen skapar sedan en handlingsplan och processarbete för att tillämpa detta i verksamheten. Ni ber idrottslyftsansvarig eller SISU-DF i ert område om tips på föreläsare. Redovisas i återrapporten med kvitton/offert och bilder från aktiviteten. Dessa träffar ska redovisas i föreningens utbildningssida på IdrottOnline.

3 Prova-på/Integrationsprojekt

Ett sätt att bygga engagemang och att skaffa nya medlemmar till klubben kan vara att genomföra verksamhet på lov för skolungdomar. Det kommer att kräva insatser från ett antal personer i föreningen och är ett utmärkt sätt att slussa in nya ledare och att ge ungdomar chansen att träna andra ungdomar. Det ger förhoppningsvis nya medlemmar också som på sikt kanske vill ”betala tillbaka” genom att göra liknande insatser. Redovisas i återrapporten med kvitton/offert och bilder från aktiviteten. Deltagande på grundutbildningen för tränare ska även redovisas i återrapporten

4 Parasport

Personer med särskilda behov behöver få utrymme i vår verksamhet. Parasport utgår från individuella möjligheter till fysiska aktiviteter och har som avsikt att skapa sunda vanor vad gäller regelbunden träning samt möjlighet för den aktiva att känna tillhörighet i en klubb och i en träningsgrupp. Stor vikt läggs för att få en verksamhet som passar allas förmågor som är på lagom nivå och under roliga tillrättalagda former. 

 

Via RF och ditt SISU distrikt finns även:

Projektstöd IF Anläggning 2020

Riksidrottsförbundet vill att det ska finnas ett rikt utbud av idrottsanläggningar och idrottsmiljöer som är tillgängliga och välkomnande för alla i samhället. För att bidra till det och att skapa nya och bättre aktivitetsytor och idrottsmiljöer för barn och ungdomar finns RF:s Projektstöd IF Anläggning.

Ta även kontakt med ditt sisu destrikt!

Då ett flertal distrikt skräddarsyr projekt tillsammans med föreningen av olika integration, prova på, anlägnings frågor mm 

 

  

Uppdaterad: 07 FEB 2020 08:49 Skribent: Andreas Suneson
Epost: This is a mailto link

XXXX