Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Strategi 2025

Häng med på resan mot framtidens idrott!

Idrotten har tillsammans enats om en gemensam vision för framtiden där vi vill skapa en mer nyfiken, välkomnande och utvecklande idrott. Vi lämnar triangeln för att resa mot nya äventyr där rektangeln är målet = alla får vara med hela livet.

Varmt välkommen som tränare - Idrotten behöver dig!

Idrottens mål är att engagera så många som möjligt, så länge som möjligt, i en så bra verksamhet som möjligt. "Introduktionsutbildning för tränare" är en webbaserad utbildning som är uppbyggd i tre kortare avsnitt och beräknas ta cirka 2-3 timmar att gå igenom. Den är uppbyggd så att du går igenom ett avsnitt i taget. Utbildningen är tänkt att ge dig en första inblick i vad det innebär att vara tränare inom idrotten, men framförallt inspirera dig till ett spännande och viktigt uppdrag.

Introduktionsutbildning för tränare hittar Du här! Länk till annan webbplats.

Inkluderande idrott

Med hjälp av Inkluderingswebben är målet att skapa en mer välkomnande och inkluderande idrott. Inkludering handlar om att Du ska känna dig välkommen, känna dig sedd, få ta del av gemenskapen samt att känna att Du har möjligheten att vara delaktig och påverka.

Syftet med Inkluderingswebben är att ge svensk idrott en kunskaps- och inspirationsbank för att skapa medvetenhet om rådande normer, privilegier och begränsningar på idrottens olika arenor. Webben riktar sig till dig som är förtroendevald, anställd, ledare eller tränare i en förening eller ett förbund. Den syftar till att stötta ert arbete med inkludering genom att ge kunskap, skapa reflektion, samtal och förhoppningsvis handlingskraft, vilja och mod att förändra.

Inkluderingswebben hittar Du här! Länk till annan webbplats.

Utmana din förening

De senaste åren har svensk idrott upplevt stora förändringar i synen på träning och tävling. Den trenden ser bara ut att fortsätta. Idrottsrörelsen har förstått att man måste hänga med i samhällsutvecklingen och anpassa sig till hur människors liv ser ut idag – samtidigt som vi ska behålla de delar som gjort idrotten så populär.
Hur ser det ut i din förening? Inspireras, diskutera och Utmana din förening!


Ta gärna hjälp av din SISU-kontakt.

Allt material för "Utmana din förening" hittar Du här! Länk till annan webbplats.Publicerad: 2023-02-07

Senast uppdaterad: 2022-12-20

Författare: Sebastian Nurmi

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm