Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet


 

Idrottslyftet 2017-2019 har som syfte att utveckla verksamheten så att barn och unga i åldrarna 7-25 år väljer att idrotta i förening och stimuleras till ett livslångt idrottande inom föreingsidrotten. Målet för samtliga SF, utifrån unika behov, är att vid programperiodens slut utveckla verksamheten för barn och unga.

I år kan Idrottslyftet sökas ur Svenska Tyngdlyftningsförbundets två olika potter:

  • Centrala Projekt
  • Fria Projekt

Har din förening ett spännande projekt pågång eller kanske ett som redan är igång? Vi på förbundet vill gärna dela med oss av goda exempel. Mejla kansliet på This is a mailto link.


Centrala Projekt

1. Träningsskor (Max 10 000 kr)
STF beviljar projektmedel för inköp av träningsskor som föreningen skall äga för utlåning till nybörjare under förutsättning att föreningen inte har fått motsvarande projektmedel de senaste 18 månaderna. Ingen egen insats krävs och maxbeloppet är 10 000 kr (Ca 10 st skor).

Område: rekrytering samt behålla ungdomar.

2. Startpaket (Max 20 000 kr)
Kan sökas av nystartade föreningar alternativt föreningar som planerar att börja med tyngdlyftning för ungdomar. Ingen egen insats krävs men en projektplan skall bifogas. Observera att projektmedlet inte får gå till arvode. Maxbeloppet är 20 000 kr.

Område: rekrytera ungdomar.

Fria projekt

Projekt som syftar till att behålla ungdomar prioriteras före rekryteringsprojekt. Idrottslyftsmedlet kan endast sökas till projekt som vänder sig till tjejer och killar yngre än 25 år. Fria projekt skall sökas innan de genomförs annars avslås ansökan. Projektplan samt budget ska finnas med. Observera att projektmedlet inte får gå till arvode. Exempel på fria projekt kan vara: klubbläger, uppsökande verksamhet etc.

Område: behålla och/eller rekrytera ungdomar.

Obs! STF-utbildning hanteras från och med i år annorlunda. De projektmedel som kan erhållas för genomförd utbildning kommer i fortsättningen att utbetalas direkt från kansliet och kan inte sökas via Idrottslyftsapplikationen.


Att söka om projektmedel

Ansökning samt återrapportering av projektmedel sker via applikationen Idrottsmedel, i IdrottOnline. När föreningen loggar in på IdrottOnline finns applikationen i menyraden längst upp. När det gäller själva ansökan kan föreningen få hjälp från förbundet. Ring Alexia Gustafsson, Utvecklingskonsulent på Svenska Tyngdlyftningsförbundet, eller mejla. Kontaktuppgifter finns längst ned på sidan.

Ansökningar behandlas löpande och vid återrapport ska det framgå att projektmedlet använts enligt projektplanen. Det vill säga kopia på kvitton skall redovisas. Vi ser fram emot att läsa er ansökan och tänk på att en genomarbetad ansökan ger mindre efterarbete.

Alexia Gustafsson
Utvecklingskonsulent Svenska Tyngdlyftningsförbundet
This is a mailto link
019-17 55 79 eller 070-740 52 10

 

Uppdaterad: 13 FEB 2017 10:14 Skribent: Alexia Gustafsson
Epost: This is a mailto link

 

Info om coronavirusetStadium Sports Camp

Eleiko

 Våra projekt


Aktuella tävlingar

Tävlingar inställda till och med den 29 maj

3-4 okt SM veteraner Bergsjö
10-11 okt USM Bergsjö
12 dec Stark Stockholm

 


 Aktuella årsmöten

Årsmöten inställda tom den 29 maj

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: +460706096520, +460707405210
E-post: This is a mailto link

Se all info