Gå till innehåll
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Svenska Tyngdlyftningsförbundet

Karin Nyberg arbetar under 2022-2023 med förbundets anläggningsprojekt.

Anläggningar

Svenska Tyngdlyftningsförbundet ser ett behov av att ta ett krafttag med målet att ge föreningarna bättre förutsättningar för tillräckliga anläggningar. Genom projektstöd från RF genomförst i slutet av 2022 och våren 2023 ett första steg i detta arbete.

Det första kortsiktiga målet är att höja kunskapen i anläggningsfrågan men också att ta fram ett underlag som beskriver vilken typ av platser/anläggningar som tyngdlyftning kan vara en del av i större utsträckning än idag. Det kan både gälla inomhus och utomhus såväl i mindre lokaler som större idrottsanläggningar. Underlaget ska kunna användas av förbundet och av föreningar.

Vi anser att det behövs kunskap kring vilka krav som behöver ställas på en lokal för att kunna bedriva tyngdlyftning i den, exempelvis vad gäller sådant som hållbarhet i golv och akustik. Går det att flytta mer träning utomhus? Kan vi vara med och ta hand om ”överblivna ytor” i hallar och också vara med från början i byggen av nya hallar?

Slutprodukten är en modell för som i nästa steg kan testas i en förening eller av ett distrikt. Vi ser framför oss en modell i tre delare, dels för egen tyngdlyftningslokal, dels för utnyttjande av ”överblivna ytor” och dels för hur man kan träna utomhus.

Publicerad: 2022-12-20

Senast uppdaterad: 2022-12-20

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Box 110 16
100 61 Stockholm

Kontakta oss

+4686996330
office@tyngdlyftning.org

Leveransadress

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm