Hoppa till sidans innehåll

Välkommen att vara med och utveckla svensk tyngdlyftning

13 APR 2021 13:39
Information om Svensk Tyngdlyftning Vill och inbjudan till framtidskonferens lördagen den 24 april 2021
  • Skapad: 13 APR 2021 13:39

Svenska Tyngdlyftningsförbundets (STF:s) styrelse tycker att det idag saknas en tydlig vision och långsiktiga mål inom svensk tyngdlyftning. Styrelsen har därför beslutat att påbörja ett arbete med att skapa ett gemensamt dokument för svensk tyngdlyftning och samla vision, mål, uppdrag, värdegrund och viljeinriktning på ett och samma ställe.

Målsättningen är att dokumentet, som går under arbetsnamnet Svensk Tyngdlyftning Vill, ska skapa tydlighet och samhörigt. Det ska vara något som vi inom tyngdlyftningssverige tar fram tillsammans och som skapar ett gemensamt synsätt. Arbetet ska inledas i april 2021, och förhoppningen är att ha något att samlas kring till förbundsmötet 2022. 

Styrelsen utgår inledningsvis från att arbeta utefter de här frågeställningarna i arbetet med att ta fram Svensk Tyngdlyftning Vill:

1. Vilka är STF och SDF:ens uppdrag och utformning?

  1. Vilka är Svensk Tyngdlyftnings vision och mål?
  2. Hur ska Svensk Tyngdlyftning nå sina mål?


För att det ska bli riktigt bra behöver vi, oavsett roll inom tyngdlyftningen, få möjligheten och också vilja vara delaktiga i det här arbetet. Det är också nödvändigt att vara medveten om och ta hänsyn till Strategi 2025 som svensk idrott tillsammans fattat beslut att arbeta för. Det finns exempelvis mål och utvecklingsresor som STF behöver vara en del av och som också reglerar att och hur mycket STF får i bidrag.


Dagen innan förbundsmötet brukar STF traditionsenligt ha en distriktsledarkonferens. Den har vi 2021 breddat till en framtidskonferens som dels innehåller förberedande arbete för förbundsmötet och information från STF:s styrelse samt kansli. Dels ska framtidskonferensen också bli startskottet för arbetet med Svensk Tyngdlyftning Vill. Här vill STF att så många som möjligt ska kunna delta för att få informationen om vad vi ska göra och också vara med och bidra i inledande diskussioner.

Fakta Framtidskonferens
Tid: Lördagen den 24 april 2021 kl 9-13
Plats: Digitalt, via Teams
Anmälan: Alla är välkomna att medverka men det är obligatoriskt att anmäla sig i förväg. Gör detta via mail till This is a mailto link. Uppge namn, förening/SDF du tillhör, mailadress och telefonnummer.

Agenda

  • Välkommen & genomgång inför förbundsmötet
  • Information från Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse och kansli
  • Information och inledande arbete med Svensk Tyngdlyftning Vill

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info