Hoppa till sidans innehåll

Tilde Muhrman inför JVM-starten: ”Sjukt kul”

03 MAJ 2022 10:02
Sensationellt guld på ungdoms-EM ifjol. Nu reser Tilde Muhrman för första gången till Kreta för att vara med på junior-VM.
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2022 10:02

Förra året var en stor framgång för Tilde Muhrman med guld på ungdoms-EM som den stora höjdpunkten. På onsdag blir hon första svensk att vara med på junior-VM sedan Oskar Svensson 2012. I helgen som gick spetsade hon formen på hemmaplan i Mjölby tillsammans med juniorkapten Patric Bettembourg och på måndagen bar det av till Grekland.

- Förra året var så himla kul. Jag har fortfarande inte smält EM-guldet. Jag hoppas att mina kommande juniorår kan bli lika roliga, säger hon inför sitt första junior-VM.

Hur har tyngdlyftningen varit sedan framgången på ungdoms-EM?
- Det har varit bra. Nu innan jag kvalade in så satte jag flera personliga rekord vilket var kul att se. Framförallt att jag kan prestera i tyngdlyftning även fast jag är toppad i Crossfit. Jag ser junior-VM som en erfarenhet och som en sjukt kul grej. Jag tror inte att det blir jättestor skillnad, i Sverige samt Norden, att jag kliver upp från ungdom till junior. Samtidigt som det kommer bli sjukt tufft i Europa och världen då jag kommer möta personer som är två år äldre med två års mer erfarenhet och tid i träningslokalen. 

Hur är formen?
- Formen är bra, kanske hade det kunnat vara lite bättre. Men som sagt så har det ju varit en del Crossfit nu på senaste och hoppas att det kommer gå vägen ändå. Jag har inte direkt några förväntningar på resultat och placeringar då jag vet att motståndet är hårt samt att det är mitt första juniorår.

Tilde tävlar i klass 59 på onsdag den 4 maj klockan 11.00 


Fakta Tilde Muhrman


Förening:
Falu AK
Tränare: Sigurdur Darri Rafnsson och Patric Bettembourg
Personliga rekord: Ryck 75, Stöt 100, Sammanlagt 175
Övrigt: Innehar svenska juniorrekordet i samtliga delgrenar samt Nordiska ungdoms- och juniorrekordet i stöt och sammanlagt.

Mer info
Se junior-VM - Livestream
Sverige med på junior-VM igen

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info