Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsstopp till 31/12 – SM-tävlingarna inställda

15 NOV 2020 12:40
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse beslutade på sitt styrelsemöte under lördagen att stoppa alla sanktionerade tävlingar till och med den 31 december 2020.
  • Skapad: 15 NOV 2020 12:40

Anledningen till beslutet är spridningen av covid-19 i samhället och Folkhälsomyndigheternas och regionernas restriktioner som bland annat hindrar människor över 15 år att tävla och träna i grupp. För att komma fram till beslutet har Svenska Tyngdlyftningsförbundet lyssnat på Folkhälsomyndigheten, regionerna och RF:s rekommendationer samt lyssnat in åsikter från tyngdlyftningssverige. Senior-SM och lag-SM ställs därför in.

- Vi har pratat mycket med RF och haft en dialog inför det tagna beslutet. När läget i samhället pekar åt helt fel håll behöver vi ta vårt ansvar och stoppa tävlandet. Det är oerhört ledsamt och frustrerande att vi tvingas ställa in, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande Joakim Eriksson och fortsätter:

- Vi hade hoppats att restriktionerna skulle försvinna men signalerna vi får är precis tvärtom, att de skärps. Framför allt vill vi understryka att restriktionerna är tydliga med att vi som är över 15 år varken ska tävla eller träna i grupp. Och när nu Dalarna, där vi skulle arrangera lag- och senior-SM, får så pass skärpta restriktioner att människor där uppmanas att inte resa ut och i regionen – då kan inte vi gå emot det och låta mängder av lyftare och domare att åka till regionen för att tävla. Men styrelsen vill också verkligen passa på att skänka ett stort tack till AK Nilas för deras förberedande arbete för att arrangera lag- och senior-SM.

Som en följd av att ställa in lag-SM beslutade styrelsen att SM-medaljer delas ut till de tre bäst placerade lagen i elitserien på dam- och herrsidan samt att prispengarna fördelas jämnt på de fyra främst placerade lagen i tabellerna. Svenska mästare 2020 blir därmed Stockholms AK på damsidan samt HAK Greppet på herrsidan.

Beslutet att stoppa tävlingarna till och med 31 december innebär också att Sverige varken deltar i nordiska mästerskapen för seniorer eller nordiska mästerskapen för ungdomar/juniorer.

- Även om vi har haft en fin dialog med arrangörer som kan ta på sig att arrangera onlinetävlingar för de svenska lyftarna ser vi inte någon möjlighet att vi låter lyftare, ledare och domare att resa då så många regioner berörs av restriktioner, säger Joakim Eriksson.

Med anledning av beslutet bjuder Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse in till ett digitalt informationsmöte, via Teams, måndagen den 16 november kl 20-21. Där kommer styrelsen att berätta om beslutet och svara på eventuella frågor. Mötet vänder sig till alla inom tyngdlyftningen som är intresserade att vara med.

Styrelseinformation om tävlingsstopp
Måndagen den 16 november

Klicka här för att delta i mötet

Mer info:
Restriktionerna i olika regioner

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info