Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsstopp i januari 2021

22 DEC 2020 20:33
Svenska Tyngdlyftningsförbundet (STF) tog på ett extrainsatt möte måndagen den 21 december beslutet att införa tävlingsstopp till och med 31 januari 2021.
  • Uppdaterad: 22 DEC 2020 20:33

Styrelsen baserar beslutet på det rådande läget med de allmänna råden från myndigheterna, material från RF, regeringens nya beslut den 18 december att uppmana att stänga exempelvis idrottshallar. Till mötet fanns också ett underlag med andra idrotters tolkningar av råd/restriktioner.

- Det är otroligt tråkigt med tävlingsstopp men andemeningen i det regeringen säger med de nya restriktionerna när de stänger idrottshallar är att idrottsrörelsen inte ska bedriva någon idrott. Även om det finns gym som kan hålla öppet så kan STF inte, med dessa signaler, arrangera eller tillåta tävlingar under januari. Styrelsen ansåg att STF:s inplanerade onlinetävlingar i januari var välgenomtänkta och något att ta med sig i framtiden men att det med regeringens nya beslut inte är rätt att genomföra dem i januari, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande Joakim Eriksson och fortsätter:

- Vi är medvetna om att många vill tävla och att beslutet exempelvis ställer
till det när det gäller kval till EM men vi behöver fortsätta att ta ansvar. Situationen i samhället är allvarlig. Eventuellt kan de inplanerade onlinetävlingarna genomföras i februari.

Styrelsen tog på mötet även beslutet att i detta skede flytta serieomgång 1 till mars. Datum och uppdaterad kalender återkommer STF med i januari. Att seriestarten flyttas fram till mars innebär att också anmälan till serien skjuts fram en månad.

- Styrelsen har ett nytt möte den 25 januari för att eventuellt fatta nya beslut baserat på allmänna råd och restriktioner som gäller då.

Beslutet innebär:
- Inga tävlingar under januari 2021 (detta gäller även U14-serien som varit tillåtet i december samt de planerade onlinetävlingarna)
- Ingen seriestart i februari utan serien startar i mars, detta gäller alla serier.
- Tävlingskalendern kommer att uppdateras i januari.
- Nya förutsättningar för kval/uttagning till EM vilket STF får återkomma med i januari.

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info