Hoppa till sidans innehåll

Tävling i mindre omfattning tillåts för alla åldrar

28 MAJ 2021 08:40
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse hade på torsdagskvällen ett extrainsatt möte där de beslutade att öppna upp för tävlingar från den 1 juni.
  • Uppdaterad: 28 MAJ 2021 08:40

Folkhälsomyndigheten har uppdaterat de föreskrifter och allmänna råd som riktar sig till idrottsföreningar vilket innebär att Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse i sin tur beslutat att tillåta tävlingar och läger i mindre omfattning, för alla åldrar.

Alla tävlingar behöver anpassas efter ”Svenska Tyngdlyftningsförbundets riktlinjer för tävlingar under coronapandemin” som du hittar här!

En förening som vill arrangera en tävling ska göra en riskbedömning utifrån ”Svenska Tyngdlyftningsförbundets riktlinjer för tävlingar under coronapandemin”. Riskbedömningen ska skickas in tillsammans med sanktionsansökan senast två veckor innan till This is a mailto link.

Svenska Tyngdlyftningsförbundet kommer att behandla sanktionsansökan med riskbedömningen och föra en dialog med föreningen om hur tävlingen kan genomföras på säkrast sätt. Bedömningen görs utifrån tävlingens förutsättningar såsom storlek på lokal och vilka smittskyddsåtgärder som i övrigt är möjliga att vidta. Utan godkänd riskbedömning får tävlingen inte sanktion.

En viktig del att tänka på är att pandemilagen fortsatt gäller och innebär att hänsyn behöver tas till eventuella begräsningar, exempelvis hur många personer som får vistas i en lokal.

– Stort tack till alla er lyftare, föreningar, tränare och domare för att ni hållit ut. Från den 1 juni kan vi återigen genomföra tävlingar för alla åldrar, om än även fortsatt med vissa restriktioner. Var noga att följa dem så att vi fortsätter att ta ansvar och visar att vi kan tävla på ett smittsäkert sätt, säger Joakim Eriksson, Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande.

Enligt Folkhälsomyndighetens allmänna råd från den 1 juni bör föreningar:

  • när det är möjligt hålla träningar och andra aktiviteter utomhus
  • minimera antalet personer som närvarar samtidigt eller på annat sätt undvika trängsel
  • endast genomföra matcher och tävlingar i mindre omfattning
  • endast genomföra mindre läger och cuper

Mer info och uppdaterad information om covid-19 hittar du här!

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info