Hoppa till sidans innehåll

Tack Håkan!

02 APR 2020 09:56
Den 31 mars slutade Håkan Johansson sin tjänst som generalsekreterare på Svenska Tyngdlyftningsförbundet.
  • Skapad: 02 APR 2020 09:56

Mycket spännande har hänt under hans nästan kvartssekellånga  verksamhet som gen.sekr.  Håkan började år 1997 och kom direkt in i ”hetluften”. På våren samma år blev Styrkelyftförbundet medlemmar i RF, d vs delningen mellan OL och SL var ett faktum i vårt förbund.  Det innebar bl a för Håkans del ett stort antal – otal förhandlingar/överläggningar om organisation, ekonomi, lokaliteter mm. En tung och svår process.  

År 1998 var det dags för Stockholms OS-ansökan.   IWF:s president och generalsekr besökte då Stockholm för att ”briefas” om tänkt arena för tyngdlyftningstävlingarna, planer för en OS-by, invigning på Stockholms stadion mm.  Tyvärr föll ju sedan Sverige bort när det var dags för omröstning.

Åren 2000 – 2015 arrangerade STF fyra EM-tävlingar (två Junior-EM, två Ungdoms-EM) och en European Promotion Cup.  Samtliga tävlingar höll mycket hög klass och gav också ett gott ekonomiskt utfall.  Vid samtliga dessa tillfällen ingick Håkan i organisationskommittén och gjorde där ett suveränt  jobb såväl vad gäller förberedelser, genomförande som efterarbete. Han var ju den som höll i huvuddelen av alla kontakter, både internationellt och nationellt, var alltså ”spindeln i nätet” kan man väl säga.

Vid hur många SM-tävlingar som Håkan ”dragit ett tungt lass” vet förmodligen bara han själv, men låt oss konstatera att de är riktigt många.

Parallellt med jobbet som gen.skr var Håkan också gen.sekr i Nordiska Tyngdlyftningsförbundet åren 2007 – 2017. Ett uppdrag som han skötte med bravur.

Under sin tid som gen.sekr har Håkan fått uppleva damlyftningens verkliga genombrott i Sverige och i vårt förbund.  Höjdpunkter här är väl Patricia Strenius som Europamästare2018 och Angelica Roos OS-deltagande 2016.

Håkan besitter en –minst sagt- gedigen kunskap om vår idrott, såväl nationellt som internationellt, liksom om organisation,  stadgar och regler och har under åren naturligtvis upparbetat ett stort nätverk framförallt vad gäller våra föreningar men också inom RF och SOK.

Men framförallt,  Håkans stora engagemang, kärleken till vår idrott,  hans goda samarbetsförmåga och viljan att alltid ställa upp även när det ”krisar” är värt hela  Lyftsveriges stora tacksamhet.

Ett varmt och stort TACK och Lycka till i fortsättningen  !

Skribent: Styrelsen
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info