Hoppa till sidans innehåll

Sveriges röst i EWF-valet

17 DEC 2021 14:42
Lördagen den 18 december håller Europeiska Tyngdlyftningsförbundet (EWF) kongress för att rösta fram en ny ordförande. Svenska Tyngdlyftningsförbundet kommer att företrädas av ordförande Joakim Eriksson som här uttalar sig om situationen.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2021 14:42

Sverige var i höstas med och begärde att EWF skulle utlysa ett val för att välja en ny ordförande. Det nya valet, som sker lördag 18 december, gäller enbart om vem som ska vara ordförande, resten av styrelsen sitter till 2024.

- Vi i den svenska styrelsen har diskuterat de kandidater som nominerats och kommit fram till att Tryggve Duun från Norge är vårt förstahandsval. Tryggve är en sund person att stå bakom och norsk idrott har tillsammans beslutat om en gemensam internationell strategi där man strävar efter att påverka så att idrotten internationellt blir mer öppen, demokratisk och jämlik. Detta är något som självklart Svenska Tyngdlyftningsförbundet skriver under på. Vi vill att vår idrott ska vara inkluderande och fri från bland annat korruption och doping. Därför känns Tryggve rätt, säger Joakim Eriksson.

Finns det några andra alternativ?
- Styrelsen gav mig mandatet att lyssna in och vara uppmärksam på om det sker något som förändrar förutsättningarna. Britten Ashley Metcalfe är ett alternativ för att han stått upp mot IWF tidigare. Generellt så försöker vi samarbeta med de nordiska länderna och driva frågor tillsammans. Vi kommer att lyssna in och diskutera med dem, även under kongressen.

Skribent: Sebastian Nurmi

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info