Hoppa till sidans innehåll

Styrelsens första lektion i jämställdhet

10 SEP 2021 13:46
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse har påbörjat jämställdhetsutbildningen Fifty/Fifty.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2021 13:46

Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse beslutade på sitt möte den 21 juni att gå den digitala utbildningen Fifty/Fifty där styrelser inom idrotten får hjälp att ta steg mot ökad jämställdhet.

Syftet med utbildningen är att få mer kunskap om varför det är viktigt att jobba med jämställdhet och vilka vinster det ger både förbundet och individerna. Styrelsen genomförde på sitt möte den 28-29 augusti den första av totalt sex olika lektioner. Den första lektionen handlade just om varför det är viktigt att jobba med jämställdhet och alla i styrelsen fick berätta om sina tankar, erfarenheter och vad organisationen kan vinna på jämställdhet.

- Fifty/Fifty ska så frön till nya tankar och leda till att den som går kan göra förändringar i form av mikrohandlingar. Alltså handfasta, förhållandevis små förändringar, som i förlängningen har stor betydelse, säger ordförande Joakim Eriksson.

- Det var en bra första lektion. Alla ledamöter fick komma till tals och tillsammans sammanfattade de fördelarna som jämställdhet kan ge. Jag har också fått indikationer om att fler styrelser inom tyngdlyftningen vill gå den här utbildningen vilket är glädjande, säger generalsekreterare Sebastian Nurmi.

Den förenings- eller distriktsstyrelse som är intresserad av att gå Fifty/Fifty kan maila This is a mailto link så lotsas ni rätt.

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info