Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

STF söker coacher till landslagsuppdrag och elitprojekt 2021-2024

16 MAR 2021 15:22
I samband med att fler lyftare utvecklats till landslagslyftare behöver även coachsidan förstärkas. Svenska Tyngdlyftningsförbundet öppnar här upp möjligheten för coacher att visa sitt intresse för framtida uppdrag.
  • Uppdaterad: 16 MAR 2021 15:22

Bakgrund

Under flera år har de coacher som jobbat på landslagssidan utsetts av en anställd förbundskapten eller sportchef och efter hand som åren gått har några kommit till och några andra slutat. Svenska Tyngdlyftningsförbundet (STF) vill framöver jobba mer strukturerat och i block som följer den olympiska cykeln på fyra år. Detta kommer att innebära att coacher kan söka dessa uppdrag i fyraårsintervaller.

Nu är det dags att se över hur besättningen av coacher ska se ut de närmaste fyra åren. STF vill samtidigt inventera hur det ser ut med coachingen bland våra tränare. Ungdom- och juniorlandslaget har hittills haft två coacher och landslagen för U23 och seniorlandslaget två-tre coacher.

I samband med att fler lyftare utvecklats till landslagslyftare behöver även coachsidan förstärkas och STF behöver satsa långsiktigt på att identifiera fler coacher som redan nu är lämpliga att ta landslagsuppdrag eller som kan axla rollen om några år. 

STF vill att alla intresserade hör av sig, både nya tränare och de som redan har eller har haft landslagsuppdrag. För de närmaste fyra åren, 2021-2024 kommer följande att gälla:

Projekttränare

STF har tillsammans med Riksidrottsförbundet Elit startat två projekt, ett för unga tjejer och ett för unga killar. STF har även ett eget projekt för juniorer och seniorer på herrsidan. Beskrivning av dessa projekt finns här: https://www.tyngdlyftning.com/globalassets/svenska-tyngdlyftningsforbundet/dokument/dokumentbank/2020/vara-projekt.pdf

En huvudtränare ska utses för projekt Unga Tjejer, en huvudtränare för projekt Unga Killar och en huvudtränare för projekt Unga Starka Män. Ytterligare assisterande tränare ska utses till varje projekt. Dessa projekt löper över annan tid än fyra år vilket innebär att dessa uppdrag kopplas till respektive projektperiod.


Ungdoms- och juniorlandslagen

En huvudcoach ska utses för ungdom- och juniorlandslagen och därtill två assisterande coacher.

De två assisterande coacherna kommer att utses tillsammans med huvudcoachen då samarbetet medan coacherna är en viktig ingrediens.

Vid olika landslagsuppdrag kommer huvudcoach och antingen en eller båda assisterande coacher att samverka.
 

U23-landslaget

En huvudcoach ska utses och därtill två assisterande coacher.

De två assisterande coacherna kommer att utses tillsammans med huvudcoachen då samarbetet medan coacherna är en viktig ingrediens.
 

Seniorlandslaget

En huvudcoach ska utses för landslaget som tävlar på EM, VM och OS. Denna coach kommer att utses först 2022 beroende på att OS 2020 genomförs ett år senare i Tokyo i sommar 2021.

Ytterligare en-två assisterande coacher ska utses tillsammans med huvudcoachen då samarbetet medan coacherna är en viktig ingrediens. 

En huvudcoach ska utses även för det landslag som tävlar på NM, landskamper och mindre internationella tävlingar. Denna coach ska utses redan nu 2021 och ytterligare en assisterande coach ska utses tillsammans med huvudcoachen då samarbetet medan coacherna är en viktig ingrediens.


Ansök idag:
Här hittar du uppdragsbeskrivningar för respektive uppdrag. 
Du mailar din ansökan till sportchefen Mats Lindqvist snarast: This is a mailto link

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info