Hoppa till sidans innehåll

STF:s nya generalsekreterare igång

13 AUG 2020 16:27
Sebastian Nurmi är Svenska Tyngdlyftningsförbundets nya generalsekreterare.
– Det första jag vill göra är att hjälpa till att skapa en tydlighet, inte minst mellan styrelse och kansli, säger han.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2020 16:27

Sebastian Nurmi fick rollen som generalsekreterare efter en omfattande rekryteringsprocess tillsammans med rekryteringsföretaget K2 Search. Han hämtas från Svenska Innebandyförbundet där han varit kommunikationschef och ingått i ledningsgruppen. 

– Jag har påbörjat uppdraget i Svenska Tyngdlyftningsförbundet nu i augusti. Jag medverkade exempelvis på senaste styrelsemötet och det har gett mig en tidig bild om att rollerna i organisationen behöver tydliggöras. Vad gör kansliet, och vad ligger därmed inom mitt ansvarsområde, kontra det styrelsen ska göra, ledda av ordförande Joakim Eriksson, säger Sebastian Nurmi och berättar hur den första tiden som generalsekreterare ser ut:

– Svenska Tyngdlyftningsförbundet har tydligt meddelat att man vill utvecklas och då handlar det om att våga förändra saker. Utan förändring sker inte utveckling. Så parallellt med att skapa den där tydligheten jag nämnde är det en nulägesanalys jag ägnar mig åt. Var är Svenska Tyngdlyftningsförbundet? Och vart ska Svenska Tyngdlyftningsförbundet? Sedan kan vi titta på hur det ska gå till.

Sebastian Nurmi är uppvuxen i Stockholm och bor i Vendelsö med sambo och två barn. Han har en bakgrund som journalist och erfarenheter som chefredaktör för sportmagasin. Under åtta år hade han ledande roller på Svenska Innebandyförbundet med ansvar för såväl kommunikations- som utvecklingsfrågor.

Han ansvarar för att under hösten flytta Svenska Tyngdlyftningsförbundets kansli från Örebro till Stockholm, ett arbete som påbörjats och som kommer vara helt klart innan årsskiftet.

– Vi kommer att sitta med Riksidrottsförbundet och en mängd andra idrotter i Idrottens Hus i Skanstull, vilket jag tror ger oss förutsättningar för smidigare samverkan inom  idrotten, avslutar Sebastian Nurmi.  

Skribent: Håkan Johansson
E-post: This is a mailto link

  

Senior-SM 2021 i Halmstad

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


Aktuella tävlingar

13-24/10 Allsvenska serien
16-24/10 Elitserien
30-31/10 Ungdoms-SM

 Ufonden

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +460761054992, +460707405210
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info