Hoppa till sidans innehåll

Skrivelse till Svenska Tyngdlyftningsförbundet efter Nordiska Mästerskapen

17 NOV 2021 14:40
Ida Rönn och Stefan Ågren medverkade under helgen i ett reportage på TV4. Nu har de resterande åtta lyftarna i den svenska truppen på Nordiska Mästerskapen ställt sig bakom en skrivelse som skickats till Svenska Tyngdlyftningsförbundet.
  • Uppdaterad: 17 NOV 2021 14:40

”Efter Nordiska Mästerskapen i Tyngdlyftning 2021 i Köpenhamn publicerar TV4 ett reportage rörande kritik från två aktiva mot svenska tyngdlyftningsförbundet (STF). Den kritik som framkommer är omfattande och lyfter fram att en tystnadskultur och ett skräck-herravälde ska vara framodlat av STF, samt att STF är undermåliga i sitt arbete för svensk tyngdlyftning. Kritik riktas även mot hur aktiva inte fått ta del av information rörande invägning, tävlingsstart, logistik etc.

Tyngdlyftningslandslaget som var på plats för tävlingarna i Köpenhamn omfattas av 10 aktiva, varav 8 väljer att ta avstånd från kritiken i TV4-Reportaget.

Nedan följer individuella noteringar av aktiva rörande kritiken i TV4-reportaget. Dessa är INTE att se som framföranden av samtliga aktiva utan som individuella tillägg i frågan.

  • TV4as utsände sökte på lördagsmorgonen (före denne träffat eller intervjuat de aktiva i reportaget) kontakt med en aktiv, presenterat sig, berättat att han är på plats för att intervjua de 2 aktiva i reportaget, och frågat ifall denne också vill uttala sig kring oegentligheter rörande förbundet.

  • Då kritiken riktas mot händelser som inträffar efter överenskommelse om intervju indikerar det att en av de aktiva i reportaget gått med på att utfärda kritik mot STF innan den kritik som senare utfärdas ens fått möjlighet att bli befogad.

  • Oegentligheter rörande den kritik som riktats då annan aktiv varit med och hört när den hävdat uteblivna informationen rörande invägning och tävlingsstart tilldelats aktiv i reportaget.”

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info