Hoppa till sidans innehåll

Rapport från styrelsemötet den 20 mars

30 MAR 2021 19:21
Svenska Tyngdlyftningsförbundet hade ett ordinarie styrelsemöte lördagen den 20 mars där såväl mål- och strategiarbete som internationella frågor diskuterades.
  • Uppdaterad: 30 MAR 2021 19:21

Som tidigare rapporterats (läs om det här) så beslutade styrelsen om fortsatt tävlingsstopp till och med 30 april. Detta var givetvis en stor och viktig punkt som styrelsen också kommer följa upp genom den enkät som skickats till föreningarna. 

Förutom det ägnades mötet bland annat åt verksamhetsberättelsen med årsredovisningen, förberedande arbete för förbundsmötet och framtidsdiskussioner.

Styrelsen beslutade att nu inleda arbetet med att ta fram svensk tyngdlyftnings gemensamma vision och mål. Starten blir en framtidskonferens lördagen den 24 april (dagen innan förbundsmötet.)

- Det saknas tydliga och uttalade långsiktiga mål inom svensk tyngdlyftning och styrelsen har därför beslutat att påbörja ett arbete med att skapa ett gemensamt dokument för svensk tyngdlyftning och samla vision, mål, uppdrag, värdegrund och viljeinriktning på ett och samma ställe. Målsättningen är att skapa tydlighet och samhörigt, säger STF:s ordförande Joakim Eriksson och fortsätter:

- Det här ska vara något som vi inom tyngdlyftningssverige tar fram tillsammans och som skapar ett gemensamt synsätt som också innebär att vi drar åt samma roll. För att det ska bli riktigt bra behöver vi, oavsett roll inom tyngdlyftningen, få möjligheten och också vilja vara delaktiga i det här arbetet. Framtidskonferensen blir starten, jag hoppas att så många som möjligt anmäler sig.

Inbjudan och mer information om framtidskonferensen kommer.

- På mötet diskuterade vi även situationen i våra internationella förbund där vi vill bli mer aktiva och tydliga i att delge Svenska Tyngdlyftningsförbundets åsikter. Att vi strävar efter en ren och rättvis sport fri från dopning och korruption. Det är det vi ska stå upp för i diskussionen inom EWF och IWF. Härnäst väntar ett val till EWF:s styrelse på en konferens som jag kommer medverka på digitalt. Vår styrelse anser att det här valet hålls vid fel tidpunkt och att valet av ordförande är svårt, säger Joakim Eriksson.

Hela styrelseprotokollet hittar du här!

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info