Hoppa till sidans innehåll

Rapport från styrelsemöte nr 6

30 NOV 2020 09:03
Svenska Tyngdlyftningsförbundets (STF:s) sjätte möte för säsongen hölls digitalt lördagen den 14 november med samtliga styrelseledamöter, generalsekreterare och valberedningen närvarande.
  • Uppdaterad: 30 NOV 2020 09:03

Mötet pågick hela dagen och en central och aktuell punkt var diskussionen kring covid-19-situationen där styrelsen lutade sitt beslut om tävlingsstopp på råd och rekommendationer från myndigheterna och RF.

Mötet innehöll annars många punkter som STF:s nya GS Sebastian Nurmi föredrog.

- Styrelsen fick en inblick i det gedigna arbete som gjorts av kansliet under hösten. Med en ny GS på plats och ett nytt kontor i Stockholm strävar vi efter utveckling och det arbetet har Sebastian påbörjat. Han beskrev på mötet vad han sett hittills, både högt och lågt, och sådant som bör utvecklas. En del har redan justerats, andra saker tar mer tid och är på lång sikt, säger STF:s ordförande Joakim Eriksson och fortsätter:

- Både vi i styrelsen och Sebastian har pratat om tydlighet så här har han i samråd med mig och efter att ha pratat med alla styrelseledamöter och kanslipersonal tagit fram en delegationsordning som beskriver olika roller och uppdrag samt vem som gör vad. Den har styrelsen nu tagit beslut om att anta. Delegationsordningen kommer vi att presentera i sin helhet och berätta mer om inom kort men kortfattat är målsättningen att skapa tydlighet och trygghet till styrelsen, GS och kanslipersonal. Kansliet driver det dagliga arbetet och styrelsen ska kunna jobba mer övergripande, strategiskt och visionärt.

I styrelseprotokollet som du kan hitta här står det också en del om framtagandet av mål och verksamhetsplan som kansliet nu påbörjat att arbeta med. En annan viktig del som styrelsen tagit med sig från förbundsmötet 2020 är en utvecklad kommunikation och öppenhet.

- Vi samlade till ett digitalt möte efter styrelsemötet för att berätta om beslutet om tävlingsstopp, det är ett steg i detta. Att lägga delegationsordningen helt publik när den är justerad och klar är en annan. Löpande information och nya forum för dialog är också sådana ”nyheter” som vi kommer se mer av, menar Joakim Eriksson.

Styrelsen fastställde datum för förbundsmötet 2021 till söndagen den 25 april med distriktsledarkonferens lördagen den 24 april. 

- Vi hoppas att vi ska kunna träffa fysiskt men det är inget vi kan räkna med så där kommer vi att titta på en digital lösning som är lämpad med sådant som röstning exempelvis.

Förutom att delegationsordningen kommer att läggas på hemsidan bjuder den nye GS:en Sebastian Nurmi in till digitalt möte torsdagen den 10 december klockan 20. Där kommer han att presentera sig och en del idéer närmare för alla som är intresserade, ingen föranmälan krävs.
Klicka här den 10 december för att delta i mötet! 

Mer info:
Styrelseprotokoll nr 6 2020/21
Alla årets protokoll

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info