Hoppa till sidans innehåll

Rapport från styrelsemöten i december

30 DEC 2020 19:27
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse hade under december 2020 två styrelsemöten och här kommer protokollen samt en rapport från dessa.
  • Uppdaterad: 30 DEC 2020 19:27

Styrelsen hade ett ordinarie möte lördagen den 12 december och ett extrainsatt möte måndagen den 21 december.

- Självklart har även dessa möten kretsat en hel del kring covid-19 och följden av pandemin. Vi har tagit beslut om ytterligare tävlingsstopp och en framflyttad seriestart och vet i dagsläget väldigt lite om framtiden och hur tävlingsåret 2021 blir, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande Joakim Eriksson och fortsätter:

- Styrelsen vet om att många föreningar har det tufft ekonomiskt och att lyftare inte fått tävla så mycket som de velat. Vi har och kommer fortsätta att diskutera detta vidare. Vi är många som vill komma igång med tävlingarna igen men vi behöver fortsätta ta ansvar och orka hålla ut. I övrigt var det bra möten som också tog upp vårt arbete med att tydliggöra roller och skapa mål för verksamheten på kort och lång sikt.

Bland mycket annat konstaterades på mötena:

  • STF har beviljats projektmedel från RF för att, tillsammans med Styrkelyftsförbundet, satsa på verksamhet för 65 år och äldre. Målet med projektet är att flera i åldersgruppen ska komma in och stanna kvar i våra föreningar. Folkhälsan och idrott i förening hela livet är i fokus för satsningen. Glädjande är att ansökan ansågs så pass bra av RF att projektmedlen fördubblades. Mer info om projektet kommer på hemsidan.

  • Det har inkommit förslag att se över licenser och avgifter för 2021 med anledning av att tävlingsåret 2020 inte blev som planerat på grund av covid-19. Styrelsen har påbörjat ett arbete till detta men tar beslut när vi vet mer om hur säsongen 2021 blir.

  • Styrelsen beslutade om tävlingsstopp under januari 2021. Det innebär att planerade sanktionerade tävlingar inte blir av. Ingen seriestart i februari utan serien startar i mars, detta gäller alla serier. Eventuellt kan de planerade onlinetävlingarna testas att köras i februari om restriktionerna lättat. Styrelsen har nytt möte den 25 januari för att eventuellt ta nya beslut.

  • Generalsekreteraren (GS) presenterade ett förslag på verksamhetsplanen 2021 som har fokuserats på fem huvudområden. Styrelsen tycker att inriktningen och innehållet är bra och tackade GS för att på så kort tid tydliggjort och satt fingret på utvecklingsområden och prioriteringar. GS och ordföranden får nu i uppdrag att justera verksamhetsplanen enligt styrelsens inspel för att fastställas i januari.

Mer information
Protokoll från styrelsens möte den 12 december
Protokoll från styrelsens möte den 21 december

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info