Hoppa till sidans innehåll

Paula Junhov Rindberg älskar stora tävlingar

09 APR 2021 20:13
På lördag är det dags för Paula Junhov Rindberg att representera Sverige på EM i 87 kg-klassen. Här kommer en intervju med henne.
  • Uppdaterad: 09 APR 2021 20:13

Paula Junhov Rindberg menar att uppladdningen inför mästerskapet i Moskva varit av blandad kompott. Hon hade en bristning i ryggen i höstas som läkte när hon väl lät den vila. Sedan många år tillbaka har hon brutna kotbågar, kotförskjutning och diskbråck som bråkat.

- Nu har jag tränat mer allmänfys och jobbat på tekniken vilket jag tror har gjort att ryggskadad sköter sig bättre än tidigare. Jag känner att jag har en hög och stabil lägstanivå men topparna har, än så länge, uteblivit. Jag är taggad på att tävla och tror att toppen kommer då, berättar Paula Junhov Rindberg och fortsätter:

- Jag har lärt mig att jag älskar att tävla på stora tävlingar och att jag vet att jag är som bäst när det väl gäller. Jag kommer inte fokusera på placeringarna utan bara fokusera på vad jag själv kan påverka, min egen lyftning. Sen får Mats och Bijan välja vikter utifrån placeringsmöjligheter.

Vad har du för mål i Moskva?
- Resultatmässigt har jag en förhoppning om att tangera mitt tidigare rekord på 212 vilket även skulle vara kval till VM. För att kunna nå mina mål behöver kropp och knopp att vara på topp. Jag hoppas att kroppen blir pigg och stark av den lätta träningsvolymen jag haft inför tävlingen. Jag jobbar även mentalt för att bli bättre mentalt och framför allt kunna plocka fram det där lilla extra när det väl gäller.

Fakta
Paula Junhov Rindberg
Klass: 87 kg
Förening: Stockholms AK
Tränare Patric Bettembourg 
Tävlar Lördagen den 10 april i B-gruppen kl 13.00
Sänds: https://www.ewfed.com/link/1187 (A-gruppen på Eurosport kl 18.00)

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info