Hoppa till sidans innehåll

Patricia Strenius under pandemin – fortsatt sikte på OS

22 FEB 2021 13:10
Covid19-pandemin har pågått i runt ett år. Att det påverkat samhället, och också tyngdlyftningen, är ingen överdrift. Här beskriver OS-aktuella Patricia Strenius hur det senaste året varit. 
  • Skapad: 22 FEB 2021 13:10

– Jag har kunnat träna som vanligt men den stora förändringen är att jag tävlat mycket mindre. Mentalt har det varit tufft att jag inte vetat när nästa grej ska bli av, att inte veta vad jag tränar för, säger Patricia Strenius och fortsätter:

– Det var jobbigast i somras då det kändes som jag var i ingenmansland när allt inklusive OS sköts fram. Det var frågor kring om och när pandemin kommer ta slut som for i huvudet. I höstas kunde jag mer acceptera att pandemin kommer att ta tid och att vi får jobba med det vi har. Nu håller jag ut och tränar som att tävlingar ska genomföras.

I allt mörker har Patricia också kunnat se ljusglimtar.

– Jag har inte hållit på med tyngdlyftning i 15 år och har därför fortfarande grejer att utveckla och framförallt tekniskt sett tar det tid. Nu har jag fått mer tid till OS och mentalt har det handlat om att inte slarva bort den här tiden, att nyttja den.

Patricias resultat de senaste åren har gjort att en OS-plats varit inom räckhåll. Hon kan därför ta del av Svenska Olympiska Kommitténs resurser som bland annat innebär tillgång till Apollos träningscenter, Playitas, på Fuerteventura. Där var hon en vecka på hösten och en vecka i januari.

– Det har varit riktigt bra för mig. Där finns allt. Gym, funktionell träningsyta, pool, cykelvägar, ja allt. Det var skönt att komma iväg och fokusera bara på träningen. Nu senast hade jag en coach, Bijan Rezaei, med mig och då kunde jag fokusera på teknisk träning och detaljer, verkligen bra.

Framtiden är fortfarande oviss. Förhoppningen finns kvar om att en tävling i Colombia och att EM i Moskva ska kunna arrangeras. Genomförs tävlingarna under våren blir de en del av OS-kvalet där Patricia fortsatt har en realistisk möjlighet att ta en plats till sommarens mästerskap i Tokyo. 

– Jag känner mig i god form och gjorde en jättebra tävling i november. Nu skulle det vara kul att göra det internationellt. Det är målsättningen, så att jag når OS. Och för att kvala in till OS är det mycket taktik nu där det handlar om att ha koll på vad andra presterar också. Nu tränar jag för de här tävlingarna och desto närmare vi kommer så handlar det om finslipning, summerar Patricia.


Foto: Henrik Kindgren @hkindgren 

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info