Hoppa till sidans innehåll

På söndag OS-tävlar Patricia – Här är förutsättningarna

31 JUL 2021 13:42
Patricias Strenius OS-tävling startar söndagen den 1 augusti kl 12.50.
  • Uppdaterad: 31 JUL 2021 13:42

Landslagscoachen Bijan Rezaei ger här förutsättningarna inför Patricia Strenius OS-tävling i 76 kg-klassen på söndag:

Om förlägret i Fukuoka
- Vi tränade mycket teknik, försökte förbättra små detaljer de sista dagarna och såklart acklimatiserades. De första dagarna efter så lång flygning var jobbiga men allt eftersom har det blivit bättre och bättre vilket såklart var hela syftet med precampen.

- Fukuoka visade sig vara väldigt fint men tyvärr kunde vi inte se något utanför campen på grund av restriktioner. Mest tränade vi med friidrottarna vilket var stimulerande. Väldigt mycket tester och tillhörande dokument inför resan har varit jobbigt men även på plats har detta fortsatt med dagliga tester och temperaturkontroll.

Om OS-byn
- Väldigt mycket folk men allt fungerar bra. Mycket jobb med alla appar som ska användas men det fungerar. Det är ett stort område mitt i Tokyo med ca 30 höghus på tiovåningar eller mer där vi och alla andra länders deltagare bor. Vi delar höghus med Israel och Finland men har eget kansli med medicinklinik och fullt med resurspersoner från SOK.

- Matsalen är av storlek en fotbollsplan och för att räcka till dessutom två våningar. Buss till träningen och tävlingsarenan tar endast ca 30 minuter så det är positivt. Vart man ser så är det stad, vilket kanske inte är så konstigt då det är världens största.

Inför tävlingen
- Formen är bra och vi ser fram emot att få tävla på söndag. Som coach känns det lugnt och bra. Själva tävlingen är som vilket VM som helst med den stora skillnaden att det inte finns någon publik denna gång. 

- Taktiken är att samla så många lyft och kg som möjligt i rycket och eftersom Patricias bästa lyft är stöt får vi se hur många vi kan slå efter rycket och då lägga upp stöttävlingen efter det. Här på OS finns inga delgrensmedaljer utan bara sammanlagt.                                                                                                                                    

- Som coach blir resultatet inte lika viktigt på ett mästerskap utan placering och prestation är viktigare. Först och främst hoppas vi att kunna ta en plats bland de åtta bästa. Hon är tillräckligt bra för att även slåss om en högre placering. Hennes och motståndarnas dagsform kan bli avgörande.


Fakta
Tävlingsdatum: Den 1 augusti
Tävlingsstart: Kl 12.50 svensk tid

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info