Hoppa till sidans innehåll

På gång inom Svenska Tyngdlyftningsförbundet

10 NOV 2021 16:24
Här ger generalsekreteraren Sebastian Nurmi en bild av vad som händer på Svenska Tyngdlyftningsförbundets (STF:s) kansli just nu.
  • Uppdaterad: 10 NOV 2021 16:24

- Jag har en klar plan över utvecklingsarbetet som pågår men mycket av tiden försvinner i vardagsuppgifter, händelser som uppstår och behöver prioriteras samt administration. Just nu är en av tre tjänster vi har vakant. Som jag berättat om tidigare har det lagts tid på att se över hur vi nyttjar den tjänsten optimalt. Bland annat så förändras RF-Sisu-distriktens uppdrag en del som påverkar våra behov. Nu är det klart att vi kommer att anställa en person tillsvidare för att arbeta med administration och utveckling. Den personen kommer att utgå från Stockholm och vi ska försöka ta hjälp med rekryteringen så att vi träffar rätt, säger Sebastian Nurmi och fortsätter:

- Förutom den anställningen kommer vi att skapa olika utvecklingsinsatser i projektform. Det handlar i första hand om tre olika områden. Här nedan står det kort om den digitalisering vi vill göra när det gäller resultat/tabell-rapportering samt arbete med en ny hemsida. Men där vi kommit längst är vad vi ska göra kring utbildningsdelen. Sedan jag tillträdde har jag hört om behovet av ett helhetsgrepp gällande utbildningar. Det är jätteviktigt för oss. Förbundet har stått och stampat under flera år och min bild är att det inte funnits någon tydlighet i vad vi ska göra, varför vi ska göra det och hur vi ska göra det. Jag har ställt krav på detta och det har lett till att vi nu förändrats på personalsidan. Det har varit en process men nu är vi framme till att vi har en klar strategi hur vi ska arbeta med utbildningsfrågan framöver och det känns skönt.    

- Elias Hejdenberg, som tidigare arbetat på kansliet, och som är engagerad som utbildningsinstruktör och i våra projekt, projektanställs som utbildningskoordinator för att under två år bygga grunden, ta fram utbildningar, lansera och skapa en struktur hur förbundet arbetar med dem framåt. Han kommer att vara på kontoret ett par dagar i veckan och enkom arbeta med denna fråga. Du kan läsa mer om Elias uppdrag här.

Följande större insatser är identifierade och ska/behöver påbörjas:

Utbildning
Det saknas i dag ett helhetsgrepp och röd tråd. Flera initiativ har tagits och påbörjats, inget har färdigställts. Nu görs en nysatsning genom att först av allt ta reda på behov. Vad är det vi ska uppnå och varför? Med hjälp av RF-Sisu och Sisu Idrottsböcker, har kansliet påbörjat ett sådant arbete.

Digitalisera resultat/tabell
Det finns behov av att digitalisera tävlingsrapporteringen. Syftet är att både genomförande och rapportering blir mer effektivt och enkelt genom att få in så mycket som möjligt i ett och samma system. En översyn ska också göras vad som går att knyta till databasen, exempelvis licens/utbildningshantering etc.

Hemsida
RF har meddelat att hemsidefunktionen i Idrottonline inte kommer att finnas kvar från den 1 januari 2023. Resten av Idrottonline blir kvar. STF behöver iscensätta ett projekt för att byta hemsida.

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info