Hoppa till sidans innehåll
  • Bevakning 5Foto:
  • Bevakning 3Foto:
  • bevakning huvudbildFoto:
  • Bevakning 2Foto:
  • Bevakning 4Foto:
  • Bevakning 1Foto:

Ökad EM-bevakning i egna kanaler

28 MAJ 2022 08:00
För lite tyngdlyftning i media? Det tycker vi också. Svenska Tyngdlyftningsförbundet startar upp en resa i riktning att göra svenska landslaget mer tillgängligt. Första stoppet är Albanien och EM där vi kommer följa våra svenska hjältar nära.
  • Skapad: 28 MAJ 2022 08:00

Den 28 maj till 5 juni pågår EM i den albanska huvudstaden Tirana Den svenska mediabevakningen från mästerskapet lär bli begränsad. Men…

- Jag tycker tyngdlyftning förtjänar mycket mer medialt utrymme. Att våra landslags- och elitaktivas insatser på mästerskap inte bevakas av nationell media är ovärdigt utifrån idrottens position och de svenska framgångarna, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets generalsekreterare Sebastian Nurmi och fortsätter:

- Det är bara att konstatera att det är så där nuläget ser ut. Man kan välja att gå runt och sura och svära åt det. Eller så kan man göra som vi tänker göra nu: Att börja arbeta proaktivt för att få till en förändring. Vi försöker skapa kontakter med journalister och mediahus och därmed ge oss bättre förutsättning. Och vi tänker att själva skapa material om våra lyftare i våra kanaler.

Svenska Tyngdlyftningsförbundets förhoppningar är att se effekter på kort sikt men framför allt är detta ett långsiktigt arbete som kräver tålamod.

- Det handlar om att förändra vanor och kanske även slå hål på fördomar. Nu kommer vi ha egen reporter och fotograf på plats under hela EM för att servera media men samtidigt också leverera innehåll i våra egna kanaler. Vi kan inte vänta på att media förstår det som vi redan vet kring tyngdlyftningens storhet utan vi ska leverera innehåll till alla som vill det.

- Det blir bilder, filmer, reportage och texter. Här på hemsidan, på vår Youtubekanal, Instagram och Facebook. Det här blir också ett test för att se hur intresset att följa våra landslag ser ut för att se vart ifrån vi startar. Det är bara att poppa popcornen och hänga med!  

Skribent: Sebastian Nurmi

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info