Hoppa till sidans innehåll

Ny resurs på kansliet

10 NOV 2021 16:25
Svenska Tyngdlyftningsförbundet (STF) välkomnar Elias Hejdenberg som utbildningskoordinator.  Elias projektanställs 50% under två år och kommer att vara på kontoret ett par dagar i veckan och enkom arbeta med denna fråga.
  • Uppdaterad: 10 NOV 2021 16:25

Det saknas i dag ett helhetsgrepp och röd tråd kring Svenska Tyngdlyftningsförbundets utbildningar. Flera initiativ har tagits och påbörjats, inget har färdigställts. Nu görs en nysatsning genom att först av allt ta reda på behov. Vad är det vi ska uppnå och varför? Med hjälp av RF-Sisu och Sisu Idrottsböcker, har kansliet påbörjat ett sådant arbete. Elias Hejdenberg, som tidigare arbetat på kansliet, och som är engagerad som utbildningsinstruktör och i våra projekt, projektanställs för att under två år bygga grunden, ta fram utbildningar, lansera och skapa en struktur hur STF arbetar med dem framåt.

Syftet med utbildningsprojektet är att säkerställa utbildningarnas effektivitet och att omstrukturera utbildningsstrukturen, kursmaterialet, kursinnehållet och utvecklingsplanen så att den matchar syftet med svensk tyngdlyftnings utvecklingsmodell och utbildningar. Dessa kopplas ihop med verktyg vi har idag (och andra) som märkestrappan, certifierad coach, trygg idrott och femkampen. Målet är att ta fram utvecklingsmodell, ta fram utbildningsstegar, skapa och lansera utbildningar, samt skapa och införa en struktur för hantering av förvaltning/utveckling av utbildningarna.

Elias Hejdenberg har varit aktiv inom idrottssverige sedan barnsben, med rötter inom handbollen. 2012 hittade han tyngdlyftningen och har sedan dess tävlat för Linköpings AK, och de senaste åren i Sundbybergs TK. Elias har utbildat sig på våra två nuvarande stegutbildningar, flertalet av SISUs utbildningar, samt på tränarlinjen på Bosöns IFHS. Sedan 2016 arbetar han som tränare inom den privata sektorn, där han har uppdrag som bland annat fystränare och personlig tränare åt såväl motionärer som elitidrottare.

- Det finns mycket kunskap ute i tyngdlyftningssverige som jag vill ta hjälp av. Mitt ansvar blir att fastställa vad vi ska göra, hur vi ska göra det och driva på arbetet. Det ska bli båda roligt och utmanande, säger Elias Hejdenberg, som satte igång med arbetet den 1 november, och fortsätter:

- Det jag gör allra först är att skapa en projektplan där vi får ner syfte, mål, omfattning med mera. Vi ska tydliggöra vad som ska göras, ska materialet förnyas, eller ska vi behålla det som finns ska stegmodellen behållas, ska nytt material tas fram, ska omfattningen av stegen omvärderas? Helt enkelt den typen av frågor. Sedan behöver vi självklart en tidslinje för vilka delar som ska göras när, när utbildningar ska testköras och lanseras och när projektet ska vara klart.

Du når Elias på This is a mailto link och du kan läsa mer om vad som är på gång inom Svenska Tyngdlyftningsförbundet här!

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info