Hoppa till sidans innehåll

Möjlighet för din förening att söka bidrag

10 MAJ 2022 07:00
Svenska Tyngdlyftningsförbundet vill påminna alla föreningar som ännu inte gjort det att söka återstartsbidraget. Syftet är att säkerställa att föreningen ges möjlighet att rekrytera, återrekrytera och behålla medlemmar.
  • Skapad: 10 MAJ 2022 07:00

Svenska Tyngdlyftningsförbundet har till följd av pandemin fått totalt 2,1 miljoner kronor i återstartspengar från Riksidrottsförbundet att satsa för att återstarta idrotten ordentligt under 2022. Svenska Tyngdlyftningsförbundet kommer att sätta in flera insatser som på kort och lång sikt ska leda till att fler människor börjar, fortsätter och kommer tillbaka till svensk tyngdlyftning. Sedan tidigare är det bland annat klart att serieavgifterna 2022 subventioneras och är gratis samt att licensavgifterna för tävlingslyftare kostar 1 kr.

En annan sak som möjliggörs är att din förening kan söka ett återstartsbidrag för utveckling. Bidraget, maximalt 6 000 kr, kan sökas i Idrottonline av alla föreningar knutna till Svenska Tyngdlyftningsförbundet. Föreningen behöver vara skuldfri hos förbundet för att kunna godkännas. En hel del föreningar har redan sökt men den förening som inte gjort det ska passa på att göra det nu. 

I ansökan skriver föreningen vad bidraget ska användas till för att främja syftet som är att stimulera en uppstart av föreningens verksamhet efter coronapandemins effekter. Det innebär att stödet ska säkerställa att föreningen ges möjlighet att rekrytera, återrekrytera och behålla medlemmar. Barn- och ungdomsidrotten är prioriterad. Avsikten är inte att förstärka tidigare ojämlikheter inom idrotten utan stödet ska bidra till en jämställd och jämlik idrottsverksamhet.

Här söker du återstartsbidraget!

Så här gör du!

Frågor? Kontakta Svenska Tyngdlyftningsförbundets verksamhetsutvecklare Alexandra Haag

Foto: Per Wiklund

Skribent: Sebastian Nurmi

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info