Hoppa till sidans innehåll

Läger unga tjejer

03 MAR 2020 08:48
Patric Bettembourg lämnar en rapport från fyradagarsläger på Eleiko Halmstad som genomfördes torsdag 27 februari till söndag 1 mars.
  • Skapad: 03 MAR 2020 08:48

På lägret körde vi tillsammans med finska 16 åriga ungdomseuropamästarinnan Aino Luostarinen och hennes coach Leena Kaisa Vartiainen och två duktiga Islänska tjejer och deras coach Sigurdur Darri Rafnsson  .

Lägret innehöll fyra renodlade lyftpass och tre pass med en lyftövning plus diverse olika allmänfys, så totalt avverkades sju riktigt tuffa pass under de fyra dagarna.

Vi hade bestämt på förhand att allmänfyspassen skulle ledas av olika coacher varje dag och att vissa var en samverkan mellan oss tre coacher på lägret för att ta del av varandras kunskaper inom olika fysdelar.

Jag kan konstatera att det var ett mycket lyckat koncept för jag är säker på att både vi coacher har lärt av varandra och att lyftarna har fått med sig nya kunskaper hem från lägret. 

Under lägret noterades ett bra gäng av personliga rekord och som verkligen lovar gott inför vårens tävlingar.

Vid fredagens två pass och lördagens första pass var även sportchef Mats Lindqvist på besök, han hade även med sig Wilma Lilja HAK Greppet som deltog under de passen.

Under hela lördagen hade vi även besök av klubbtränaren hos Gripen Cristian Ericsson, mycket roligt att många visar intresse för att komma och titta på hur vi jobbar med våra unga duktiga tjejer. 

Även Phillipe Ferreira Rodriques som skall vara en del av STFs nya unga killar projekt var in på besök under några av passen. 

Det blev väldigt långa bra dagar from uppstigning kl 07.00 till att sitta länge på kvällarna coacherna i mellan och prata om träning, coachning och olika tävlingssituationer blå. 

Jag tror personligen att vi måste försöka fortsätta hitta sånt här utbyte mellan olika länder och deras coacher för att vi skall kunna flytta fram tyngdlyftningen ännu mera i framtiden i Sverige, vi är duktiga men kan bli ännu bättre. 

Deltagare på lägret var.

Island. 

Birta Lif Thorarinsdottir.

Ulfhildur Arna Unnarsdottir.

Finland.

Aino Luostarinen

Sverige.

Nicol Ericsson Gripen.

Ida Wallin Mossebergs AK.

Alisa Rothstein Halmstad TSK

Tyra Holst Norrköpings AK.

Ella Frigghe Spårvägen TLK.

Coacher.

Patric Bettembourg Sverige.

Sigurdur Darri Rafnsson Island.

Leena Kaisa Vartiainen Finland.

 

Rapport gjort av Patric Bettembourg.

Skribent: Håkan Johansson
E-post: This is a mailto link

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info