Hoppa till sidans innehåll

Klartecken för personer 70 år och äldre

26 OKT 2020 19:44
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelses arbetsutskott (AU) beslutade på sitt möte på söndagskvällen att ändra i riktlinjerna vad som gäller för tävlingar så att det är okej för den som är 70 år och äldre att lyfta och döma etc.
  • Uppdaterad: 26 OKT 2020 19:44

Folkhälsomyndigheten har meddelat att den särskilda rekommendationen för personer som är 70 år och äldre inte längre gäller. Den som är 70 år och äldre, eller tillhör en riskgrupp, omfattas nu av de allmänna råd som gäller för alla.

Svenska Tyngdlyftningsförbundet (STF) följer den rekommendationen och ändrar nu i riktlinjerna vad som gäller för tävlingar så att det är okej för den som är 70 år och äldre att lyfta och döma etc.

- Vi uppmanar samtidigt alla att fortsätta att följa de allmänna rekommendationerna som finns så vi tar ett gemensamt ansvar mot smittspridningen. I övrigt ligger STF:s riktlinjer kring tävling under coronapandemin kvar vilket bland annat fortsatt innebär tävlingar utan publik, säger ordförande Joakim Eriksson.

Regeringen har beslutat att ge idrotten undantag att höja gränsen för publik, på ett smittsäkert sätt, till 300 personer. Undantaget gäller från den 1 november och ett avstånd på minst en meter ska hållas mellan varje person i publiken. Undantaget gäller också endast för publikområden som har anvisade sittplatser och så länge arrangörer tar fortsatt ansvar och följer gällande rekommendationer. Regioner kan också ta individuella beslut om lägre publikantal beroende på regionalt smittläge.

- AU resonerade att det kommer att krävas mycket av arrangerande förening om tyngdlyftningen öppnar för publik. Även om AU vill börja närma sig för att kunna öppna upp för publik behöver frågan hur det ska hanteras undersökas närmare. Vi kan ta upp det för diskussion i vissa specifika fall och på föreningens initiativ om föreningen visar på hur de ska efterfölja de krav som finns både när det gäller lokal och protokoll med mera, säger Joakim Eriksson.

Läs mer:
Riktlinjer för tävling under coronapandemin 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/rad-och-information-till-riskgrupper/information-till-aldre/

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/

https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/publikbeskedetettstegirattriktning

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info