Hoppa till sidans innehåll

Intensiv helg med framtidskonferens och förbundsmöte

24 APR 2022 21:49
I helgen genomförde Svenska Tyngdlyftningsförbundet både framtidskonferens och förbundsmöte för 2022.
  • Uppdaterad: 24 APR 2022 21:49

På lördagen den 23 april samlades representanter från Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse, personal, kommittéer, distrikt och föreningar på Idrottens Hus i Skanstull i Stockholm för att diskutera framtiden för svensk tyngdlyftning. Bland annat informerade styrelsen och kansliet för det arbete som gjorts under 2022 och för det som är på gång.

- Vi stannade lite extra vid verksamhetsplan och budget för att konstatera hur speciellt 2022 är budgetmässigt. Dels har vi kvar medel från föregående år på grund av pandemin, dels har vi fått 2,1 miljoner kr extra i återstartsstöd. Dels har vi i mars fått information av Riksidrottsförbundet att vårt organisationsstöd och våra olika verksamhetsstöd totalt sett blir betydligt större i år och nästa år än det var 2021. Dessutom har vi inlett olika projekt som ger oss ytterligare specifika bidrag. Totalt innebär det över två miljoner kr mer än 2021. Under framtidskonferensen redogjorde vi för de olika stöden och satsningarna samt hur de hänger ihop med mål och budget, berättar Svenska Tyngdlyftningsförbundets generalsekreterare Sebastian Nurmi.

På framtidskonferensen berättade förbundet även om arbetet kring Svensk Tyngdlyftning Vill innan det var dags för ett arbetspass på det temat. Distrikt och föreningar delades in i smågrupper för att samtala om SDF:ens roller i framtiden.

- Diskussionerna kretsade kring vad SDF:en ska fortsätta att göra, vad de ska sluta att göra och vad de ska börja att göra i framtiden. Svaren klustrades sedan i storgrupp ihop och förbundet fick i uppdrag att ta fram ett förslag och bjuda in till ett nytt möte för att ta nästa steg. Framtidskonferensen avslutades med att Håkan Johanson påminde oss om framtiden i form av Lyftidrottens Ungdomsfond samt våra 100 år som eget förbund med en ordentlig lektion i våra viktigaste händelser och personligheter, fortsätter Sebastian Nurmi.

På söndagen (24 april) var det sedan dags för förbundsmötet 2022 som var det första fysiska förbundsmötet på tre år. Åtta distrikt och fyra elitserieföreningar var representerade på Idrottens Hus. Ordförande Joakim Eriksson inledde mötet med att hälsa alla välkomna. Sedan delade sportchefen Mats Lindqvist ut förstjänstdiplom och förtjänstmedaljer i silver och guld till Thomas Norlander samt Nordiska Tyngdlyftningsförbundets 2nd Degree Honorary Medal till Patrik Helgesson, Thomas Norlander och Erling Åkesson.

Fastställandet av röstlängd konstaterade att det var totalt 32 röster:

  • 8 av 9 distrikt närvarade – 27 röster.
  • Fyra av 16 röstberättigade elitserieföreningar – 5 röster.

    Lars-Olof Stålner valdes till mötesordförande och verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse och revisionsberättelse behandlades och där förbundsmötet gav styrelsen ansvarsfrihet.

Motionen från Södra Götaland om ungdomsserie röstades igenom med styrelsens förslag att fortsatt tillåta mixade lag på pojksidan.

Styrelsen propositioner om stadgeändringar, fastställande av styrelsearvode och att valberedningen framöver ska föreslå styrelsens arvode tillstyrktes av förbundsmötet.

Årsavgifterna för 2023 fastställdes till: 1-100 medlemmar 1500 kr, 101-300 medlemmar 2500 kr, över 300 medlemmar 3 500 kr, Här beslutade förbundsmötet också att straffavgifterna tas bort för årsavgifterna 2023.

Den föreslagna verksamhetsplanen med tillhörande budget för 2022 antogs och revisionsbyrå och revisor omvaldes (Pwc, David Hedlund).

Styrelseledamoten Erling Åkesson hade tackat nej till omval och tackades av för sina elva år i styrelsen. Valberedningens förslag Andreas Andrén valdes in som ledamot på två år. En intervju med Andreas kommer inom kort på hemsidan.

Till omval stod Helene Johage (25 röster) och Elisabeth Hagman (21 röster) som i en sluten omröstning valdes om på två år framför Karin Nylén (18 röster).  

Hela den sittande valberedningen hade avböjt omval. Istället valdes Erling Åkesson som ordförande med Karin Nylén och Lars Nilsson som ledamöter. Efter detta avslutade förbundsmötet 2022.

Mer info
Andreas Andrén ny ledamot i förbundets styrelse
Alla förbundsmöteshandlingar

Foto: Per Wiklund

Skribent: Sebastian Nurmi

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info