Hoppa till sidans innehåll

Information från RF

31 MAR 2020 08:53
Beslut i Riksidrottsstyrelsen att egna medel går till bekämpning av corona.
  • Skapad: 31 MAR 2020 08:53

Riksidrottsstyrelsen har fattat beslut om att det bör finnas möjlighet för föreningar att söka projektstöd inom ramen för barn- och ungdomsidrotten via ytterligare ett kriterium, nämligen bibehållen verksamhet under tiden för restriktioner med anledning av Coronapandemin. Det kan handla om att köpa in utrustning för att bedriva utomhusträning eller genomföra annorlunda idrottsverksamhet, exempelvis digital.

- Det är viktigt att vi gör allt vi kan för att stötta förbund och föreningar när de nu funderar över hur de kan bedriva verksamheten på ett säkert och samtidigt ändamålsenligt sätt. Det viktigaste och helt avgörande är att vi får stopp på pandemin. Kan vi under denna period ändå se till att barn, unga och vuxna kommer i rörelse spelar vi fortsatt en viktig roll i det svenska samhället, säger Björn Eriksson.

Idrottsrörelsen har drabbats både ekonomiskt och idrottsligt och det var viktigt att regeringen fattade beslut om att tilldela idrottsrörelsen 500 miljoner kronor.

- Arbetet med hur medlen ska fördelas har påbörjats men det är inte ett enkelt jobb. Vi vet att alla inte kommer att bli fullt ut kompenserade och vi måste tillsammans arbeta för att det blir så bra som möjligt för idrottsrörelsen som helhet. Vi är glada över regeringens förtroende att vi får fördela medlen med så mycket frihet som det är möjligt, säger Björn Eriksson ordförande Riksidrottsförbundet.

I denna tid är det dock viktigt att den dagliga idrottsverksamheten kan fortsätta i så stor utsträckning som möjligt, så länge det sker inom Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens förbud.

- Vi ser fantastiska exempel runt om i landet där det till exempel genomförs digitala lopp, en ökning av utomhusaktiviteter och en rad andra åtgärder som främjar folkhälsan och ligger i linje med rekommendationerna. Här har idrotten hittills visat prov på stor innovationsförmåga, säger Björn Eriksson ordförande Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsförbundet har sedan tidigare fattat beslut om att inom de medel man har att fördela ska stöd ges för att bidra till att kunna hjälpa förbund och föreningar i nuläget. RF har tagit fram en modell för fyllnadsutbetalning av LOK-stöd i syfte att kompensera föreningarna för utebliven verksamhet under Covid-19-restriktionerna, RF betalar även ut organisationsstöd tidigare och öppnar upp för flexibel användning av projektstöd.

För mer information kontakta

Björn Eriksson

Ordförande Riksidrottsförbundet

070-626 46 06

Skribent: Håkan Johansson
E-post: This is a mailto link

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info