Hoppa till sidans innehåll

Information från Domarkommittén

24 JUL 2020 16:02
Domar- och Regelkommittén informerar angående riktlinjer vid tävlingar med avseende situationen med pandemin.
  • Uppdaterad: 24 JUL 2020 16:02

Information till domare inför seriestarten i höst.

Det har kommit en del frågor till domarkommittén kring starten av serien om vad som gäller för oss domare.

För domare är det samma regler som tidigare. Det måste vara en domare utifrån om föreningen väljer att köra en egen tävling.

Det kommer att bli flera tävlingar och då mer utspridda. Det kan ju bli så att domare får erbjudande att åka på fler tävlingar. Du som domare avgör om du vill delta i dessa tävlingar. Ett förslag är då att en tävling går på samma plats men att man tävlar vid olika tider på dagen. En förening på fm och den andra på em. Det gör det lite lättare för oss domare att vara kvar på samma ställe.

Det har även kommit en fråga om vad som gäller kring regeln att det måste vara förbundsdomare vid tävlingar för att kunna slå svenskt rekord. Vid svenska rekord är det samma regler som tidigare.

För oss domare kan det bli en tuff period med en hel del uppdrag. Vi tillsammans får uppmuntra föreningar till att utbilda fler personer till domare inom sin förening framöver. Som ni säkert redan vet så har ju serierna utökats med några tillfällen för att vi ska kunna hjälpa varandra.

Det har kommit upp en fråga om huruvida det är lämpligt att åka runt och döma i dessa tider? Du som domare måste ta ansvar och avgöra detta! Tävlingarna ska vara anpassade för att minska riskerna och då förutsätter vi att arrangören följer de anvisningar och rekommendationer som finns. Ni kan även se riktlinjer under ”Covid19 restriktioner” som har gått ut till Elitserieföreningarna i bif. Pp-bilaga.

Som ni säkert kommer ihåg så har styrelsen tagit beslut om att kraven på antal domaruppdrag samt fortbildningar helt utgår under 2020.

Vi i DK önskar er alla en fortsatt trevlig sommar och vi ser alla fram emot höststarten!

Covid-19 riktlinjer

Skribent: Håkan Johansson
E-post: This is a mailto link

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info