Hoppa till sidans innehåll

Förtydligande Veteran-SM 2020

28 AUG 2020 15:30
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse tog på sitt senaste möte 8-9 augusti beslutet att det under Veteran-SM inte sker tävling för lyftare 70 år+. Här beskriver ordförande Joakim Eriksson och generalsekreterare Sebastian Nurmi varför.
  • Uppdaterad: 28 AUG 2020 15:30

I en allvarlig tid för samhället stöttar sig styrelsen mot de rekommendationer som kommit från RF och Folkhälsomyndigheten. Att rekommendationerna självklart uppdateras löpande och att det skiljer sig en del för utomhus- och inomhusidrott gör att detta inte alltid är helt enkelt vad som gäller för stunden. 

På https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/ står det bland annat:
”Från och med den 14 juni är idrottstävlingar, matcher och cuper utan publik tillåtna i alla åldrar. Beslutet gäller för alla yrkesutövande idrotter, på alla nivåer, på både dam- och herrsidan under förutsättning att det sker utomhus och i enlighet med restriktionerna kring offentliga tillställningar. För övriga idrotts- och träningsaktiviteter gäller befintliga rekommendationer. Idrotts- och träningsaktiviteter kan fortsätta, men den som ansvarar för träningen måste se till att minska risken för att covid-19 sprids. Idrottsföreningar bör göra en riskbedömning inför olika aktiviteter och vidta försiktighetsåtgärder. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.”

Och på https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/ har man sammanfattat det så här: 
”Kortfattat så är allmänna råd från Folkhälsomyndigheten till idrottsrörelsen som gäller från och med den 14 juni:
- Om möjligt vara utomhus
- Begränsa antal åskådare och undvik trängsel”

Till dessa finns mer specifika rekommendationer för inomhusidrott här:  https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/dethargallerforinomhusidrottochnarkontakt

Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse har full förståelse för att även 70+:are vill delta på Veteran-SM men Folkhälsomyndigheten har varit tydliga med att prioritera att skydda de äldre från att smittas av coronaviruset, eftersom de riskerar att drabbas hårdare av sjukdomen covid-19. Förutom rekommendationerna ovan har styrelsen även tagit hänsyn till skrivelsen från Folkhälsomyndigheten ”att personer över 70 år bör undvika offentliga miljöer och minska sociala kontakter och ska därför inte delta i gruppaktiviteter inomhus.”

Mer om det finns att läsa här:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

Styrelsens beslut är alltså fattat utifrån alla de rekommendationer som fanns när beslutet togs. Förhoppningen är att vi när denna samhällskris är över ska kunna arrangera Veteran-SM, och andra tävlingar, såsom vi vill att de ska arrangeras.

Veteran-SM kommer att arrangeras av Sörby BoIS den 3-4 oktober 2020. Tävlingsplats blir sporthallen i Vinslöv. Här finns inbjudan och hur ni anmäler er!

Joakim Eriksson, ordförande
Sebastian Nurmi, generalsekreterare

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info