Hoppa till sidans innehåll

Förlängt tävlingsstopp och nytt datum för senior-SM

06 MAJ 2021 11:07
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse hade den onsdagen den 5 maj ett extrainsatt möte för att ta beslut kring tävlingsfrågor. Tävlingsstoppet gäller nu maj ut och senior-SM planeras att genomföras i oktober.
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2021 11:07

Som underlag till mötet hade styrelsen regeringens rekommendationer, pandemilagen och Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Föreningarnas förutsättningar och åsikter har samlats in genom en enkät som 37 föreningar svarat på.

Med ovanstående förutsättningar till grund tog styrelsen beslut om att förlänga tävlingsstoppet till och med den 31 maj.

- Vi hoppas att myndigheternas olika riktlinjer snart ska lättas upp. Vi är inte där än men när det ges möjlighet vill vi snabbt kunna öppna upp på det sättet som kommer att tillåtas. Om det skulle ske lättnader under maj kommer styrelsen kalla till ett extramöte för att kunna ändra beslutet. Annars har vi ett nytt möte i frågan den 27 maj, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande Joakim Eriksson: och fortsätter:

- Vi är väldigt glada att många föreningar svarade på enkäten om tävlingar. Den har visat att förutsättningarna för att bedriva tyngdlyftning ser väldigt olika ut. En del har inte kunnat träna alls medan andra har kunnat träna på i stort sätt som vanligt. När det gäller den Allsvenska serien så svarade 62 procent att de ville genomföra den genom två omgångar i höst såsom de ligger nu så därför har vi valt den linjen.

Eftersom att RF ställt in SM-veckan och att det är osäkert när restriktionerna från myndigheterna lättar tog styrelsen också följande beslut:
- Senior-SM arrangeras under någon av de två första helgerna i oktober (2-3 eller 9-10). Exakt datum sker i samråd med arrangör.
- GS fick i uppdrag att, tillsammans med arrangör, sätta nytt datum för veteran-SM till augusti-september.
- Tävlingskommittén fick i uppdrag att se över att arrangera en Sverigecuptävling online, om restriktionerna möjliggör för detta, under sommaren.
- Allsvenska serien avgörs under höstens två befintliga omgångar samt lag-SM i november.

- Om vi kommer igång blir det naturligtvis en intensiv höst och i det här läget är det svårt att hitta en optimal lösning. Men målet under 2021 är fortsatt att genomföra alla SM-tävlingar samt Allsvenska serien, om än i komprimerad form, säger Joakim Eriksson.

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info