Hoppa till sidans innehåll

Förbundsstyrelsen går utbildning om jämställdhet

19 JUL 2021 14:28
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse beslutade på sitt senaste möte att gå den digitala utbildningen Fifty/Fifty där styrelser inom idrotten får hjälp att ta steg mot ökad jämställdhet.
  • Skapad: 19 JUL 2021 14:28

Fifty/Fifty är en utbildning som riktar sig till förenings- och förbundsstyrelser och är öppen och kostnadsfri att genomföra för alla idrottsföreningar och idrottsförbund i landet.

Syftet med utbildningen är att få mer kunskap om varför det är viktigt att jobba med jämställdhet och vilka vinster det ger både förbundet/föreningen och individerna. Fifty/Fifty ska så frön till nya tankar och leda till att den som går kan göra förändringar i form av mikrohandlingar – handfasta, förhållandevis små förändringar, som i förlängningen har stor betydelse. 

- När det här förslaget kom upp för styrelsen var det ingen tvekan att vi skulle gå. Vi kommer, med början i augusti, att genomföra de sex lektionerna i samband med lika många styrelsemöten. Varje lektion tar ca 45 minuter, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande Joakim Eriksson.

Utbildningen är framtagen av Värmlands Innebandyförbund och RF SISU Värmland, i samarbete med Svenska Innebandyförbundet. Tack vare samarbetet med Riksidrottsförbundet är Fifty/Fifty helt gratis för alla idrottsföreningar i landet att genomföra och det digitala formatet passar förstås extra bra även i pandemitider. Det fungerar utmärkt att genomföra Fifty/Fifty via videomöte, där man delar skärm och ljud.

- Jämställdhet är en viktig fråga som jag anser behöver prioriteras. Fifty/Fifty är framtagen av svensk innebandy vilket gör att jag känner till den väl och vet hur uppskattad utbildningen är. Svensk tyngdlyftning behöver utvecklas, det här är ett steg. Nu ska styrelsen gå utbildningen men jag bjuder även in distrikt och föreningar att haka på, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets generalsekreterare Sebastian Nurmi.

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info