Hoppa till sidans innehåll

Förändringar på tyngdlyftningsförbundets kansli

09 SEP 2021 14:27
Svenska Tyngdlyftningsförbundets generalsekreterare Sebastian Nurmi berättar om vad som händer och är på gång på kansliet.  
  • Uppdaterad: 09 SEP 2021 14:27

När Svenska Tyngdlyftningsförbundet anställde Sebastian Nurmi som generalsekreterare inleddes en utvecklingsresa där förbundet tydliggjorde rollerna mellan styrelse och kansli med en ny delegationsordning, satte en ny verksamhetsplan och startade arbetet med Svensk Tyngdlyftning Vill som ska tydliggöra vision och mål och det långsiktiga arbetet.

- Som jag ser det har vi påbörjat ett utvecklingsarbete genom att först och främst arbeta med att förändra grunderna. Att tydliggöra vem som gör vad, sätta kortsiktiga mål i form av verksamhetsplanen och att arbeta för att få långsiktiga mål. Det är kanske sådant som inte syns så mycket utåt direkt men det är viktigt för att gå vidare. Styrelsen har också inlett ett utvecklingsarbete där de bland annat går en jämställdhetsutbildning och jag håller på att se över kansliet för att också här utveckla vårt arbete, säger Sebastian Nurmi.  

När det gäller kansliet består det i dag av tre tjänster där generalsekreteraren är stationerad i Stockholm och där idrottskonsulenten och sportchefen arbetat från Ljusdal respektive Helsingborg. För att Svenska Tyngdlyftningsförbundet ska skapa bättre förutsättningar till en effektivare och mer hållbar organisation kommer idrottskonsulent att utgå från Stockholm framöver.

- Vi tror att det gör vår organisation bättre och mer hållbar. Idrottskonsulenten har en central roll i arbetet med Strategi 2025 och vi gynnas av att ha den tjänsten på Idrottens Hus i Stockholm såväl när det gäller samarbete med Riksidrottsförbundet som i samverkan med andra specialidrottsförbund. Förhandlingarna gällande omorganisationen skedde med Unionen under våren och Andreas Suneson tackade ja till att fortsätta som idrottskonsulent från Stockholm från 1 september där han bott tidigare, säger Sebastian Nurmi och fortsätter:

- Men efter detta har Andreas valt att påbörja ett uppdrag som handbollstränare i Skövde och slutar därför på Svenska Tyngdlyftningsförbundet. Vi kommer att se till att nyttja vakansen för att se hur vi kan utveckla rollen och få ett ännu starkare kansli. Men klart är att vi även framöver behöver arbeta med att utveckla barn- och ungdomsverksamheten samt föreningsutveckling. Och utbildningar är en stor och viktig del som vi behöver ta krafttag kring. Så fort vi är säkra på hur det blir kommer vi att informera om detta, säger Sebastian Nurmi.

Till dess att en ny medarbetare är på plats kommer tidigare generalsekreteraren Håkan Johanson stötta upp kansliet med en del administrativa arbetsuppgifter. Frågor som tidigare ställts till Andreas Suneson ska du tills vidare skicka till This is a mailto link eller This is a mailto link. 

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info