Hoppa till sidans innehåll

Extrainsatt STF-styrelsemöte om händelserna i IWF

19 OKT 2020 13:25
På grund av oroligheterna i det Internationella Tyngdlyftningsförbundet (IWF) hade det Svenska Tyngdlyftningsförbundet (STF) under söndagen ett extrainsatt styrelsemöte.
  • Skapad: 19 OKT 2020 13:25

Internationella olympiska kommittén (IOK) gick i förra veckan ut med att tyngdlyftningen i närtid kan uteslutas från OS-programmet som en följd av årtionden av dopning och misstänkt korruption. Den senaste veckan har IWF haft tre tillförordnade ordföranden och IWF-styrelseledamoten Antonio Urso, även ordförande i Europeiska tyngdlyftningsförbundet (EWF), har avgått som en följd av detta.

USA:s tyngdlyftningsförbund har skickat ett brev till alla medlemmar i IWF med begäran om en extrainsatt IWF-kongress som kräver totalt 38 av medlemsländernas påskrifter för att bli av. På kongressen vill USA att det hålls val för IWF samt bildas ett par olika kommissioner bestående av oberoende och erfarna individer som kan förändra organisationen. I skrivelsen erbjuder sig USA att vara värdar för kongressen som också föreslås bli digital.  

STF:s ordförande Joakim Eriksson medverkade under fredagen på ett möte med det Nordiska Tyngdlyftningsförbundet där frågan togs upp och kallade efter det till ett möte för det Svenska Tyngdlyftningsförbundet. Styrelsen beslutade på sitt möte att STF ska skriva på och stödja USA:s förslag om krav på en extra IWF-kongress med val.

- Vi vill att det allt det här ska redas ut. Svenska Tyngdlyftningsförbundet strävar efter en ren sport. Fri från dopning och korruption. För att nå det behövs det förändring och vi står bakom och kommer att skriva på USA:s om att begära en extrainsatt kongress, säger STF:s ordförande Joakim Eriksson.

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info