Hoppa till sidans innehåll

En rapport från styrelsemötet den 24 oktober

10 NOV 2021 16:23
Svenska Tyngdlyftningsförbundets (STF:s) andra styrelsemöte för hösten genomfördes digitalt via Teams.  
  • Uppdaterad: 10 NOV 2021 16:23

Alla i styrelsen samt generalsekreterare medverkade. Mötet inleddes med en diskussion om miljön i styrelsen som sedan senaste mötet är ett stående inslag. Det efterföljdes av rapportering från generalsekreterare om vad som är på gång på kansliet som du kan läsa mer om här.

- Det var ett möte som präglades av rapporteringar och avstämningar. Styrelsen fick en inblick i vad som händer och är på gång på kansliet samt lyssnade in rapporter från kommittéerna och det internationella arbetet. Det var inte ett möte där vi fattade många stora beslut. Det största var att styrelsen valde att låta generalsekreteraren, kassören och jag som ordförande ansvara för att sköta rekryteringen av ny tjänst på kansliet med hjälp av en rekryteringsfirma, berättar Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande Joakim Eriksson.  

Både domar- och tävlingskommittén har påbörjat arbetet med att gå igenom strukturer och arbetssätt. Elisabeth Hagman berättade om årshjulet för domare som påbörjats och konstaterade att det krävts mycket arbete för att få ihop domare till ungdoms-SM. Styrelsen diskuterade någon slags motivation för domare som är aktiva och att ha ett reglemente kring sådant i domaruppdraget som inte täcks av serie- och tävlingsbestämmelser. 

Emma Engdahl föredrog tävlingskommitténs arbete som även de arbetar med ett årshjul. Tävlingskommittén ska ha ett stort fysiskt möte per år där man tillsammans jobbar med kalender, seriebestämmelser osv och ambitionen är att jobba som ett team med kansli, styrelsen, distrikten och föreningarna.

Här är beslut som styrelsen tog den 24 oktober:
- Förbundsmötet 2022 ska hållas söndagen den 24 april, med konferens lördagen 23 april.
- Krav om uppdrag och fortbildning för domare gäller inte för att få licens 2022 samt att Elisabeth Hagman tar fram ett förslag gällande ersättningar för SM-tävlingar.
- Svenska Tyngdlyftningsförbundet ska yrka på omval för de tre personer som står på omval i Nordiska Tyngdlyftningsförbundets styrelse.
- Junior-SM ska vara klassfast.

Styrelsen beslutade också att skjuta några frågor tillsammans med OS-utvärderingen till ett nytt digitalt möte tisdagen den 16:e november. Mötet efter det blir fysiskt, med en heldag på kansliet den 11 december. 

Hela styrelseprotokollet hittar du här!
På gång på kansliet
Ny resurs på kansliet

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info