Hoppa till sidans innehåll

En rapport från styrelsemötet den 21 juni

30 JUN 2021 12:48
Svenska Tyngdlyftningsförbundet senaste styrelsemöte hade fokus på avrapportering från kansliet och förberedande arbete och information kring de kommande planer som ska lämnas in till Riksidrottsförbundet (RF) i höst.
  • Skapad: 30 JUN 2021 12:48

Den 1 september ska Svenska Tyngdlyftningsförbundet (STF) lämna in såväl förbundsutvecklingsplan som elitutvecklingsplan till RF. Dessa planer ligger sedan till grund för en del av de statliga bidrag som STF får under 2022 och 2023. Detta är något som svensk idrott införde för första gången till verksamhetsåren 2020 och 2021 som ett verktyg att gemensamt arbeta mot Strategi 2025.

- I förbundsutvecklingsplanen och elitutvecklingsplanen, som är obligatoriska för alla specialidrottsförbund att lämna in, ger vi en nulägesrapport om var vi befinner oss inom tyngdlyftningen kopplat till strategi 2025. Vi beskriver också vilka mål vi har för 2022 och 2023 och vad vi ska genomföra för att nå målen. Det var bra för styrelsen att få en genomgång på det här mötet. På vårt nästa möte i augusti kommer vi att göra klart planerna för att skickas in till RF och till dess kommer det göras en del arbete med dem, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande Joakim Eriksson.

Generalsekreteraren Sebastian Nurmi redogjorde på styrelsemötet bland annat även för vad som gäller kring återstartsstöd och kompensationsstöd från RF samt arbetet med Svensk Tyngdlyftning Vill. Styrelsen konstaterade att det ser ljusare ut gällande covid-19 men att beslut behöver tas om eventuellt deltagande vid ungdoms- och junior-EM efter sommaren. Kansliet ska bereda frågan.

Generalsekreteraren föreslog också att styrelsen ska gå webbutbildningen Fifty/Fifty som handlar om att ta steg mot ökad jämställdhet.

- När det här förslaget kom upp för styrelsen var det ingen tvekan att vi skulle gå. Vi kommer, med början i augusti, att genomföra de sex lektionerna i samband med lika många styrelsemöten. Varje lektion tar 45 minuter, säger Joakim Eriksson.

Mer info om den utbildningen som även distrikts- och föreningsstyrelser kan gå kostnadsfritt kommer på hemsidan under sommaren och för den som är nyfiken kan redan nu läsa mer på https://www.fifty-fifty.nu/

Styrelseprotokollet i sin helhet hittar du här!

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info