Hoppa till sidans innehåll

En rapport från styrelsemötet den 20 mars

28 MAR 2022 15:00
Styrelsens senaste möte innehöll förberedelser inför förbundsmötet samt beslut om ny hemsida och grafisk profil.
  • Skapad: 28 MAR 2022 15:00

Förutom rapporter från kansliet och kommittéer ägnade fastslog styrelsen verksamhetsberättelse och årsredovisningen för 2021. De pratade också om propositioner och motioner inför förbundsmötet och gick igenom de handlingar som ska skickas ut under nästa vecka.

- Kallelsen till förbundsmötet och framtidskonferensen skickas ut och handlingarna publiceras på hemsidan och mailas till samtliga föreningar. På styrelsemötet diskuterade vi innehåll för konferensen, det blir tid för såväl information samt diskussioner, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande Joakim Eriksson.

Kansliet hade inför mötet berett frågan om framtida hemsidelösning. Bakgrunden är att RF i höstas informerade om att de lägger ner hemsidefunktionen i Idrottonline den 31 december 2022. Det påverkar Svenska Tyngdlyftningsförbundet och dess distrikt och föreningar. I samverkan med RF och andra idrottsförbund påbörjades ett arbete för att hitta en ny hemsidelösning. Det gjordes en behovsanalys och en genomgång av olika plattformelösningar där RF till slut rekommenderade att välja någon av Umbracos eller Sitevisions lösningar.

- Vi har beslutat att välja Sitevision som i jämförelse med Umbraco och andra har betydligt fler nöjda användare, säger Joakim Eriksson.

Sitevision är en professionell webbplattform med moderna funktioner, säker lagring av all data, svensk support och utbildning samt ett generöst rabatterat erbjudande på ett av Sveriges ledande webbpubliceringsverktyg. Sitevision har ett antal samarbeten med leverantörer av grundmallar och där har STF fört diskussion med flera företag med snarlika lösningar och till slut fastnat på att föreslå företaget Consid.

Avtalet Svenska Tyngdlyftningsförbundet skriver innebär en ny hemsida, kostnadsfritt för distrikten. Dessutom ska föreningar rekommenderas lämplig hemsideleverantör, bland annat finns ett förmånligt föreningserbjudande från Sitevision/Consid. Projektet färdigställs under 2022.

- På styrelseagendan fanns också ett förslag på en grafisk profil som styrelsen beslutade att fastslå. Vi har saknat det. Den behövs för att ge oss en röd tråd, inte minst när den nya hemsidan ska tas fram, säger Joakim Eriksson.

Mer info om hemsida och grafisk profil kommer i veckan.

Här hittar du styrelseprotokollet från den 20 mars i sin helhet.

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info