Hoppa till sidans innehåll

En rapport från styrelsemötet den 11 december

23 DEC 2021 16:59
Svenska Tyngdlyftningsförbundets sista styrelsemöte för 2021 hölls fysiskt i Stockholm på Idrottens Hus den 11 december.
  • Skapad: 23 DEC 2021 16:59

Det var ett fullspäckat möte där styrelsen pratade ekonomi, budget och RF-bidrag. Men också verksamhetsplan, utbildning, ETH och tävling.

- Vi tittade lite i backspegeln vad vi gjort men också framåt, hur planen, målen och budgeten ska se ut 2022. Vi kan konstatera att vi har utvecklat förmågan att hitta projekt och söka bidrag som gör att vi ökar våra resurser att satsa på verksamhet. Samtidigt har vi den senaste tiden fått ett stort återstartsstödspaket från RF, totalt 2,21 miljoner kronor, som vi gjort en plan för och som vi ska justera lite ytterligare. Syftet med stödet är att vi genom centrala, regionala och lokala insatser ska kunna rekrytera, återrekrytera och behålla medlemmar. Barn- och ungdomsidrotten är prioriterad i det stödet, berättar Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande Joakim Eriksson och fortsätter:

- På mötet diskuterade vi att vi vill hålla ner föreningarnas avgifter, bland annat har ni redan sett att serieavgifterna under 2022 återigen blir gratis. Det är viktigt att förstå att detta är unika och enskilda satsningar som görs just nu för att föreningar och medlemmar ska fortsätta i och efter en så tuff tid som varit – men de är viktiga, säger Joakim Eriksson.

Styrelsen beslutade är att alla föreningar ska betala den medlemsavgift för 2022 de erlagts kopplat till att avgifterna fastställs på förbundsmötet.

- Men en mycket positiv nyhet är att de föreningar som betalat medlemsavgift till Svenska Tyngdlyftningsförbundet 2022 ska kunna söka och få ett återstartsbidrag på 6 000 kr. I januari kommer vi att informera närmare det återstartsbidraget och också om ytterligare satsningar gällande andra avgifter. Men jag vill verkligen passa på att uppmana alla föreningar att betala årsavgifter och fakturor innan årsskiftet samt att fylla i och skicka in årsrapporten i Idrottonline, säger Joakim Eriksson. 

Styrelsen diskuterade på mötet även ett förslag från kansliet om att sänka A-, B- och C-avgifterna för lyftare på internationella tävlingar och kom fram till att frågan ska utredas innan beslut tas. Även frågan om att gå från två till en nationell domarkategori beslutades ska utredas tillsammans med frågan om hur svensk tyngdlyftning ska lyckas rekrytera fler domare.

- Vi pratade även om Elitmiljö Tyngdlyftning Halmstad (ETH) där styrelsen fastställde att projektgruppen nu ska ta fram ett avtalsförslag som vi ska se över med intentionen att under början av nästa år skriva på. Jag är mycket positiv till att det händer så många positiva saker kring tyngdlyftningen just nu. Nu hoppas jag att vi ska slippa fler pandemirestriktioner och att vi istället kan se fram emot ett härligt 2022 gällande träning, tävling och utveckling på alla nivåer, avslutar Joakim Eriksson.  

Hela protokollet från styrelsemötet den 11 december kan du läsa här.

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info