Hoppa till sidans innehåll

En rapport från IWF:s extrakongress

30 AUG 2021 21:54
Under det Internationella Tyngdlyftningsförbundets (IWF:s) extra kongress antogs under söndagen en ny konstitution.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2021 21:54

IOC har under en längre tid ställt krav på IWF att åtgärda en mängd saker i organisationen som bland annat berör antidoping och korruption. Man har också sagt att tyngdlyftning riskerar att försvinna från OS-programmet om åtgärderna uteblir.

133 medlemsförbund var representerade vid söndagens extrainsatta kongress där omröstningen gav de föreslagna åtgärderna 2/3 majoritet. 

- Vid kongressen senast röstade vi för att få igenom alla de ändringar IOC ville se. Den gången fick inte förslaget 2/3 majoritet. Nu har förslaget justerats och beslutet att anta de här förändringarna, som vi lade vår röst på, var ett steg i rätt riktning, säger Svenska Tyngdlyftningsförbundets ordförande Joakim Eriksson och fortsätter:

- Det fastställs i och med detta principer om antidoping, korruption, jämställdhet, atleternas representation i IWF och etik- och disciplinfrågor som är steg framåt för oss. Om det räcker för att rädda sporten och även få IOC att låta oss vara kvar på OS, det vet vi inte än. Vi kan bara hoppas och från svenskt håll fortsätta att arbeta aktivt för att motverka doping och korruption.

Val av IWF-styrelse kommer, enligt IWF, att arrangeras 2-3 december och den nya slutliga konstitutionen ska skickas till medlemsländerna under de kommande dagarna.

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info