Hoppa till sidans innehåll

Delegationsordningen för Svenska Tyngdlyftningsförbundet

08 DEC 2020 13:51
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse har tagit beslut om att fastslå en delegationsordning som tagits fram under hösten med syftet att utveckla förbundet.
  • Skapad: 08 DEC 2020 13:51

Delegationsordningen är ett första steg för att skapa tydlighet och trygghet till styrelsen, generalsekreteraren (GS) samt kanslipersonal. Det är styrelsen som äger delegationsordningen och beslutat att använda den. Den kommer nu att ligga öppet i sin helhet här.

- Målsättningen är att kansliet driver det dagliga arbetet och att styrelsen ska kunna jobba mer övergripande, strategiskt och visionärt. Förutom själva delegationsordningen har vi bakat in styrelsens arbetsordning, viss kommunikation samt GS befattningsbeskrivning för att undvika en mängd olika dokument, säger ordföranden Joakim Eriksson.

- När jag under hösten pratat med medarbetarna på kansliet, styrelseledamöterna och även andra ute i distrikt och föreningarna så har jag uppfattat det som att man saknar den där tydligheten. Både när det gäller vem som gör vad och vart vi ska. Delegationsordningen hjälper till att skapa trygghet kring det förstnämnda, det är där vi börjar. Dokumentet är inspirerat av bra delegationsordningar från olika typer av organisationer och jag och ordföranden Joakim Eriksson har tillsammans gått igenom och bollat innehållet för det här gemensamma förslaget, säger generalsekreteraren Sebastian Nurmi.

Vad blir då nytt?

- GS får ett tydligt personalansvar och sammanfattningsvis kan man säga att han leder det operativt dagliga arbetet som utförs av kansliet och kommittéerna som är underställda honom. I och med det blir en konkret förändring att uttagningar och kvalgränser för landslagen beslutas helt av kansliet och går inte upp till styrelsen, svarar Joakim Eriksson.

- När det gäller uttagningen av lyftare och coacher har vi en sportchef som är tillsatt för att han anses lämpad uppgiften. Det är han som, utifrån de riktlinjer och styrdokument som finns, kommer att ta ut lag och ledare, tidigare har det fastställts av styrelsen. Detta är bara ett exempel, även tävling och utbildning kommer drivas på från kansliet. Medarbetarna rapporterar till mig som GS och jag till styrelsen med ordföranden i spetsen, säger Sebastian Nurmi.

Mer information
Svenska Tyngdlyftningsförbundets delegationsordning

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info