Hoppa till sidans innehåll

Beslut om förlängt tävlingsstopp & inbjudan till informationsmöte

22 MAR 2021 19:24
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse har beslutat om fortsatt tävlingsstopp för vanliga sanktionerade tävlingar till och med 30 april. Ett beslut som får konsekvenser för Allsvenska serien som nu planeras att starta i maj.
  • Skapad: 22 MAR 2021 19:24

Svenska Tyngdlyftningsförbundets (STF:s) styrelse diskuterade under sitt möte lördagen den 20 mars om möjligheterna att öppna upp för tävlingar i april.

Rekommendationerna från myndigheter och Riksidrottsförbundet är fortsatt att vi ska avstå från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag av sådan idrott som är yrkesmässig. Dessutom fortsätter regeringen att rekommendera att verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och som "inte är nödvändig" fortsatt hålls stängd för människor födda 2001 och tidigare.

Hur länge rekommendationerna kommer att gälla är oklart och de påverkar STF:s föreningar olika mycket beroende på var i landet föreningarna återfinns och vilken typ av anläggning föreningarna har tillgång till. En del föreningar har inte kunnat träna i sina lokaler alls de senaste månaderna medan andra föreningar har haft möjlighet att träna.

Med ovanstående förutsättningar ser styrelsen ingen möjlighet att dra igång tävlingsverksamheten i april. Styrelsen beslutade därför om fortsatt tävlingsstopp för vanliga sanktionerade tävlingar, med undantag för U14-serien, till och med 30 april. En konsekvens av beslutet blir att Allsvenska seriens första serieomgång inte går att genomföra och stryks. Styrelsen väljer också, på grund av det osäkra läget, att flytta ungdoms-SM från den 8-9 maj till den 25-26 september.  

STF:s förhoppning är nu att starta Allsvenska serien med en första serieomgång den 12-23 maj och att under 2021 totalt tävla i tre serieomgångar (undantaget U14-serien där fyra serieomgångar ligger kvar).

STF kommer att sätta ihop en enkät till föreningarna för att få ett underlag kring hur förutsättningarna för föreningar och lyftare ser ut runt om i landet.

STF:s ordförande Joakim Eriksson bjuder med anledning av ovanstående beslut in till möte måndagen den 29 mars kl 20. Mötet kommer att ske digitalt via den här länken och är öppet för alla! Förutom att handla om covid-19 kommer generalsekreteraren Sebastian Nurmi att berätta om STF:s kommande arbete kring mål och riktlinjer för svensk tyngdlyftning. Ett arbete STF vill bjuda in distrikt och föreningar till att delta i.  

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
12 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

NTF

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info