Hoppa till sidans innehåll

Avrådan för läger inomhus på grund av pandemin

22 DEC 2021 10:18
På grund av covid19-pandemin gäller fram till och med 16 januari avrådan för cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning.
  • Uppdaterad: 22 DEC 2021 10:18

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har meddelat olika scenarier för smittspridning den närmaste tiden och presenterade nya restriktioner som gäller från och med 23 december.

Här är några av de restriktioner som nu införs:

  • Avrådan från cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning, från den 23 december 2021 fram till och med den 16 januari 2022. Däremot kan ordinarie aktiviteter med träningar, matcher och tävlingar fortgå.
  • Vid offentliga tillställningar (match, tävling, uppvisning) inomhus med fler än 500 åskådare krävs vaccinationsbevis. Sällskap får vara max åtta personer och ska hålla avstånd på en meter till andra sällskap.
  • Vid offentliga tillställningar inomhus med fler än 20 åskådare tillåts enbart anvisad sittplats, oavsett om anordnaren använder vaccinationsbevis eller inte.
  • Vid offentliga tillställningar utan vaccinationsbevis ställs även krav på avstånd mellan sällskapen, max åtta personer inom sällskapen och ett maxantal på 500 åskådare.

Regeringens information om smittskyddsåtgärder från 23 december

Folkhälsomyndighetens information om smittskyddsåtgärder

– Kom ihåg att vi kan idrotta tillsammans och tävla och spela enstaka matcher om vi ser till att följa de restriktioner och smittskyddsåtgärder som gäller. Genom att ta ansvar nu hoppas jag att vi framöver slipper ännu fler restriktioner som riskerar att slå ännu hårdare mot barn och unga än pandemin redan gjort, säger Björn Eriksson till RF:s hemsida.

För de matcher, tävlingar och aktiviteter inomhus som kan genomföras gäller även fortsatt ansvar att genomföra smittskyddsåtgärder. Mer om förebyggande smittskyddsåtgärder finns i Folkhälsomyndighetens information till anordnare av fritidsaktiviteter.

Frågor kopplat till de nya restriktionerna går bra att maila till This is a mailto link

Skribent: Sebastian Nurmi
E-post: Adressen Gömd

 

STF:s förbundsmöte

 

 Aktuella kurser

Eleiko

 Våra projekt


SM-tävlingar 2022

Datum Tävling
14-15 maj Veteran-SM
17-19 juni SM
24-25 sept Ungdoms-SM
19 nov Lag-SM
17-18 dec Junior-SM

 Ufonden

TFFIR_pratbubbla_RGB_webben.png

Logo NWF 2022 (1).jpg

 

Postadress:
Svenska Tyngdlyftningsförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996330
E-post: office@tyngdlyftning...

Se all info